Dancila neaga vehement informatiile: „NU o sustin pe Laura Codruta Kovesi”. Anunt in CEX privind si Sectia Speciala

politica

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, in sedinta CEX al PSD ca nu o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de sefa a Parchetului European.

Dancila a spus inca din debutul sedintei ca „nu o sustin pe Laura Codruta Kovesi”. De asemenea, ea a mai dat si un mesaj legat de justitie: „Acest guvern nu va da ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Sectiei Speciale”.

Reprezentantul permanent al Romaniei la UE, Luminita Odobescu, va trebui sa voteze, joi, in cadrul COREPER pentru candidatura Laurei Codruta Kovesi. Ea va vota cum i se va ordona de catre Guvernul Dancila.

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, a anuntat, miercuri, ca are „informatii de la nivel inalt” conform carora Guvernul Romaniei o va sustine joi pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de sefa a Parchetului European.

”Cum au spus unii, acolo, acuma o putem sustine pe doamna Kovesi ca nu mai e domnul Dragnea in fruntea PSD. Sper sa inteleaga ca e vorba de interesul Romaniei de a avea romani competenti in cat mai multe pozitii”, a declarat Ciolos pentru G4Media.ro.

„Din informatiile pe care le am de la nivel inalt din Guvern, inteleg ca ar exista o sustinere la aceasta ora pentru Laura Codruta Kovesi sau ca nu o sa se mai opuna Guvernul”, a specificat Ciolos.

„Deci o schimbare de atitudine la nivel guvernamental?”, a fost intrebat Ciolos. „Da, asta am observat, asta am constatat”, a subliniat liderul PLUS.

„Important este sa fie sustinuta si sa iasa la vot pentru ca, spre deosebire de alte pozitii, care oricum sunt alocate Romaniei, pozitia aceasta de procuror-sef european, daca o pierde Laura Codruta Kovesi probabilitatea este foarte mare sa nu fie alt roman, pentru ca nu este o pozitie acordata Romaniei, ci unui candidat independent, pe persoana fizica.

Cred ca noi ar trebui sa avem tot interesul sa avem cat mai multi romani in pozitii de varf. Sper ca guvernul sa fi inteles de data asta ca nu are nimic de-a face cu jocuri politice. Cum au spus unii, acolo, acuma o putem sustine pe doamna Kovesi ca nu mai e domnul Dragnea in fruntea PSD. Sper sa inteleaga ca e vorba de interesul Romaniei de a avea romani competenti in cat mai multe pozitii”, a explicat Dacian Ciolos.

Joi, reprezentantii celor 22 de state UE care sustin Parchetul European vor discuta si cel mai probabil vor vota in COREPER candidatura Laurei Codruta Kovesi. Romania este reprezentata de Luminita Odobescu, care executa ordinele primite de la Guvernul Dancila.

Mai mult despre:


Comentarii: