Dancila nu a inteles nimic din ce se intampla azi, desi a vazut puhoiul de lume care voteaza. Dupa vot, a repetat lozincile lui Dragnea

politica

Premierul Viorica Dancila a afirmat, duminica, la Liceul ‘Jean Monnet’ din Capitala, ca a votat pentru Romania si pentru romani, pentru o echipa care sa reprezinte tara noastra in Parlamentul European fara sa se pozitioneze impotriva Romaniei, precizand insa ca a luat decizia de a nu vota la referendum, dupa ce a vazut ca presedintele Iohannis ‘a politizat’ prin declaratiile sale acest scrutin.

„Am votat pentru Romania si pentru romani, am votat pentru reprezentarea noastra in Parlamentul European, o reprezentare a unor oameni care sa nu mearga sa dea socoteala, ci sa sustina prin argumente pozitia Romaniei. Am votat pentru o echipa care sa reprezinte Romania in adevaratul sens al cuvantului, sa nu se pozitioneze impotriva Romaniei, in legislatia europeana, in amendamentele pe care le depun sa se regaseasca si prioritatile Romaniei. Eu cred in Romania, cred in romani si cred ca o reprezentare demna este ceea ce vor toti romanii. Am votat astazi pentru ca eu cred ca o Romanie puternica, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeana puternica”, a afirmat Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Premierul a adaugat ca nu a votat la referendum si l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca a politizat acest scrutin.

„Am votat astazi doar la europarlamentare. Am spus ca voi vota la referendum si, cum sunt un om al echilibrului, am considerat ca trebuie sa iau in considerare toate argumentele si sa votez la referendum. Am vazut ultimele interventii publice ale domnului presedinte Iohannis si acest lucru m-a facut sa ma razgandesc. In momentul in care conditionezi alegeri, fie ca e pentru referendum, fie ca este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum, de un Guvern mai bun, eu nu pot vota impotriva propriului meu Guvern. Deci, cred ca a politizat acest lucru, cred ca trebuia sa lase referendumul fara a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidentiale”, a mai declarat Dancila.

Fiind intrebata ce legatura are votul la referendum cu inlaturarea Guvernului, ea a spus: „Tocmai acest lucru, ca nu are nicio legatura, dar faptul ca domnul presedinte a facut aceasta legatura m-a determinat sa iau decizia sa nu votez la referendum”.

„Nici alegerile europarlamentare, nici alegerile pentru referendum nu au legatura cu Guvernul, dar, din pacate, presedintele Romaniei, care trebuia sa fie presedintele tuturor romanilor, pentru ca reprezinta Romania, s-a pozitionat in favoarea partidului care-l sustine si acest lucru cred ca nu este un lucru normal. Eu cred ca este important sa vedem ce rezulta din aceste alegeri, cum va fi configuratia Parlamentului European, cum se vor pozitiona viitorii membri ai Parlamentului European, pentru ca, daca vorbim de Romania, trebuie sa vedem cum este reprezentata atat in plan intern, dar si in plan extern”, a completat ea.

Dancila a mentionat, intrebata daca sustine intrebarile propuse la referendum, ca „nici presedintele nu a putut sa le reproduca”.

„E greu de spus daca le sustinem sau nu”, a mai afirmat ea.

Premierul a venit la vot cu sotul sau, Cristinel Dancila, si a avut de asteptat mai bine de 15 minute pentru a ajunge sa ridice buletinul pentru europarlamentare.

In acest timp, un barbat care votase deja i-a atras atentia ca numarul de stampile din sectia de votare este mic raportat la numarul cetatenilor care asteptau la coada.

„Nu se poate! Bataie de joc! In afara de bataia de joc a cetatenilor romani din strainatate care stau la cozi imense”, i-a transmis el.

Dancila i-a explicat ca numarul sectiilor din strainatate a fost suplimentat.

Ea a completat, cu referire la cozile formate la Liceul „Jean Monnet”, ca desfasurarea procesului electoral depinde de cum gestioneaza situatia presedintele sectiei de votare.

„Nu pot sa intervin, sunt un cetatean care votez ca toti ceilalti. Organizarea este buna si am avut grija sa avem o organizare buna. Eu nu pot sa intervin, sunt cetatean ca si dumneavoastra, care-mi exercit… am luat toate masurile”, mai spus ea Dancila.

O doamna care a votat si la referendum i-a atras atentia ca stampila s-a imprimat si pe cealalta parte a buletinelor de vot.

„Am pus stampila si se vede si pe partea cealalta. I-am aratat domnului presedinte (al sectiei de votare – n.r.), cineva de aici, si mi-a zis ca nu va fi anulat. Mi-e teama ca astfel de voturi vor fi anulate, pentru ca stampila se vede si partea cealalta”, i-a spus femeia.

Dancila a asigurat-o ca acest lucru nu are cum sa se intample.

„Daca ati pus stampila in mod corect, nu poate fi anulat. (…) Probabil, hartia este mai subtire. Eu cred ca nu este un motiv de anulare, in niciun caz. Daca domnul presedinte a spus, dansul este cel care va gestiona”, a replicat premierul.

Mai mult despre:

Comentarii: