Dancila isi cauta un nou stapan. Adrian Nastase a intrat arogant, joi, in Palatul Victoria

politica

Adrian Nastase a ajuns, joi dupa-amiaza, la sediul Palatului Victoria pentru o intalnire cu Viorica Dancila. Miercuri, Dancila s-a intalnit cu un alt fost lider al PSD, Mircea Geoana.

Intr-o postare pe site-ul sau, Adrian Nastase scrie joi ca „pierderea unui milion de voturi in 30 de luni de catre PSD reprezinta un dezastru”.

„Insa nu atat lipsa unui milion de votanti este chestiunea care trebuie inteleasa de PSD, cat, mai ales, declansarea unui val de ura impotriva sa, manifestat printr-un nivel relativ ridicat de participare, specific mai degraba alegerilor prezidentiale decat scrutinelor pentru Parlamentul European”, mai spune Nastase.

In continuare, Nastase ii sfatuieste pe pesedisti sa isi „deschida partidul” si sa sustina la Presedintie o „personalitate din societatea civila”.

„PSD are nevoie de o autentica deschidere spre societate, atat prin primirea de noi membri cat si prin preluarea ideilor care vin de la cetateni. Sugerez introducerea unui sistem de alegeri interne pentru desemnarea candidatilor in alegerile locale.

Dupa experimentul suveranist esuat, PSD ar trebui sa-si clarifice valorile pe cale le asuma. Acest demers este necesar atat pentru consolidarea doctrinara interna, cat si pentru relatia cu Partidul Socialistilor Europeni. Crearea unui document programatic modern va ajuta PSD, inclusiv la dinamizarea comunicarii interne, deoarece el ar trebui dezbatut, inainte a de a fi adoptat, in organizatiile locale ale partidului.

Pentru primul scrutin care urmeaza, cel prezidential, PSD se va vedea nevoit, probabil, sa adopte o strategie neconventionala. Liderii partidelor din coalitia de guvernamant care tocmai au pierdut alegerile, inclusiv in tentativa de a trece pragul electoral, nu mai sunt, din pacate, candidati viabili. O strategie neconventionala ar putea fi sustinerea unei personalitati din societatea civila, care sa intre mai bine in rolul de presedinte decat Klaus Iohannis, care s-a dovedit a fi excesiv de implicat in politica partizana.

Refondarea este posibila doar daca in interiorul PSD se refac legaturile de solidaritate si daca se considera ca interesele partidului sunt mai importante decat cele individuale/grup”, mai scrie Nastase.

Mai mult despre: ,

Comentarii: