Dancila, noul dusman al lui Dragnea. CTP: „Nesupunere totala fata de Dragnea. Dancila a inteles ca are o forta uriasa”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca declaratiile si actiunile recente ale Vioricai Dancila dovedesc „nesupunere totala” fata de Liviu Dragnea. „Poate ca dna Dancila a inteles in sfarsit, cu toata fiinta ei, unde se afla, ca este prim-ministrul Romaniei, ca are o forta uriasa si ca poate influenta viitorul acestei tari”, afirma CTP.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Viorica Dancila a spus ca s-a opus restructurarii Guvernului, ceea ce ar fi presupus un vot in Parlament, desi Liviu Dragnea dorea acest lucru. A spus si ca va merge la referendumul din 26 mai.

CTP considera ca premierul Viorica Dancila s-a separat de presedintele PSD, Liviu Dragnea, aproape la fel de mult ca predecesorii ei, Sorin Grindeanu si Mihai Tudose

„Asta cu remanierea mai poate fi inca interpretata, salvata, facuta din vorbe, adica dna prim-ministru tine la acest guvern, a spus ca nu vrea guvernul Dancila 2. A spus ca nu simte nevoia sa-l duca spre revalidare in Parlament, are incredere in acest guvern, de aceea vrea sa faca doar remaniere si nu restructurare, care inseamna implicit o indoiala in legatura cu valoarea guvernului.

Se poate face astfel de gargara sa justifici. Ce nu poate fi justificat este acel „da, merg la referendum”, si, mai grav, „dar daca partidul o sa-mi spuna ca boicotam, atunci ma supun, sunt inregimentata politic si ma supun”. Dna Dancila e de acord ca acest referendum are un rost, merita sa mergi sa votezi – ceea ce e foarte corect, dar sa spui asta, dupa ce dl Dragnea incearca, dandu-si cu levierul in genunchi, dupa cum ii este obiceiul in ultima vreme, sa-l duca in derizoriu, dupa ce Tariceanu vitupereaza aberant… In aceste conditii, dna Dancila spune: da, ma duc sa votez. Nu a spus cum o sa voteze, dar a spus ca merge. Asta e nesupunerea totala”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

In opinia sa, Viorica Dancila „s-a separat de Liviu Dragnea aproape la fel de tare ca domnii Grindeanu si Tudose, care au mers pana la ciocnirea pe fata cu Dragnea. Si dna Dancila este acum in aceeasi pozitie, cu aceasta declaratie cu referendumul”.

Cristian Tudor Popescu vorbeste si despre motivele acestei schimbari.

„D-na Dancila e premier de un an si jumatate. La inceput nu a inteles nimic din acest cuvant , prim-ministru, nici nu avea cum, nu avea experienta. Si-a asumat rolul de marioneta a lui Dragnea, executand si cele mai imbecile si scelerate cereri, cum ar fi cea cu mutarea ambasadei la de la Tel Aviv la Ierusalim. A facut asta pentru ca nu se simtea sigura, insa timpul a trecut si acum isi pune si ea problema pentru viitor. Poate ca Dragnea nu e vesnic. Daca pica, ce se intampla? Se gandeste ce ramane din imaginea ei. Ca Emil Boc ca premier al lui Traian Basescu? Dna Dancila nu vrea asta.

Pe de alta parte, daca Dragnea nu pica, ci se intareste, ce va face Dragnea cu buna si neconflictuala dna Dancila? O executa, cum i-a executat pe multi altii. Pe unde mai e Sevil Shhaideh (prima propunere de prim-ministru facuta de Dragnea, dupa ce PSD a castigat alegerile din 2016, n.r)? Din cate am inteles, nici nu-i mai raspunde la telefon.

Pe de alta parte, se gandeste ca lui Dragnea ii e practic imposibil sa o dea afara. E foarte greu sa construiasca o justificare pentru a o da afara. Mare parte din electoratul PSD nu a inteles de ce a fost inlocuit Tudorel Toader. Si-a calculat bine pozitia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ce va face acum Viorica Dancila?

„Asta e problema. Poate s-a intamplat cu dna Dancila ce s-a intamplat cu Thomas Becket”, a spus Cristian Tudor Popescu, facand referire la arhiepiscopul de Canterbury, fost prieten al regelui Henric al II-lea, care a devenit devotat bisericii si dusman al monarhului dupa ce a fost numit in functie.

„Poate ca dna Dancila a inteles in sfarsit, cu toata fiinta ei, unde se afla, ca este prim-ministrul Romaniei, ca are o forta uriasa si ca poate influenta viitorul acestei tari. Poate ca dintr-o data si-a dat seama de lucrul asta si va actiona altfel, ca prim-ministru, de acum inainte”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: