Dancila nu este in stare sa dea replica presedintelui Iohannis. PSD a decis ca un vicepremier sa prezinte, in numele Guvernului, date privind starea economiei

news

Guvernul a transmis, marti, un comunicat in care anunta ca vicepremierul Viorel Stefan va sustine declaratii de presa la Palatul Victoria. Stefan va incerca sa demonteze acuzatiile presedintelui Iohannis privind starea economiei.

In mod normal seful Guvernului, adica prim-ministrul, ar fi trebuit sa prezinte aceste informatii insa Dragnea a considerat ca Dancila nu este in stare sa faca o astfel de prezentare. Conferinta de presa a lui Viorel Stefan va avea loc de la ora 19.00.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, ca este imperioasa demisia premierului Vorica Dancila, pentru „a face loc unor oameni responsabili si competenti”. „Este din ce in ce mai vizibil ca Dragnea si ai lui nu au nicio solutie pentru o guvernare buna si eficienta”, a aratat presedintele. El a mai spus, comentand executia bugetara pe primul trimestru al acestui an, ca PSD ca este incapabil sa tina ordine in finantele publice, iar dupa trei prim-ministri si tot atatia sefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea si lipsa de predictibilitate.

„Este imperioasa demisia doamnei Dancila pentru a face loc unor oameni responsabili si competenti. Si in acest context, este din ce in ce mai vizibil ca Dragnea si ai lui nu au nicio solutie pentru o guvernare buna si eficienta”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei declaratii de presa sustinute luni seara la Palatul Cotroceni, dupa ce astazi au fost facute publice datele care arata executia bugetara din primul trimestru al anului 2018, date despre care presedintele a spus ca au fost publicate cu intarziere.

Seful statului a spun ca programul de guvernare al PSD a fost de la bun inceput pe contrasensul unei logici economice elementare.

„Dupa cum se cunoaste, PSD a propus romanilor, pe de o parte, scaderea taxelor si impozitelor, actiune inceputa acum doi ani cu scaderea TVA, si, pe de alta parte, o crestere puternica a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, pentru drumurii, autostrazi, scoli, au spus ei. Pentru eonomisti, dar si pentru cei interesati, aceasta abordare a produs, surprindere, este vorba de un fel de magie economica propusa de PSD – scaderea impozitelor, cresteri salariale si realizarea celorlalte lucruri. O ecuatie care cu greu poate fi dusa la bun sfarsit si trebuie sa vedem cat va tine aceasta iluzie creata de PSD”, a declarat Iohannis.

El a spus ca, in privinta cresterilor salariale, PSD a reusit o contraperformanta rara – pana si cei carora le-au crescut salariile sunt nemultumiti.

De asemenea, seful statului a spus ca PSD amaneteaza viitorul acestei tari, prin anumite cresteri de salarii si pensii si de neglijare a investitiilor importante.

„In privinta cresterilor salariale, la care m-am mai referit, PSD a reusit contraperformanta rara. Pana si cei carora le-au crescut salariile sunt nemultumiti. S-a promis o crestere de 25% a salariilor bugetarilor, dar ea a ramas pe hartie, fiindca, printr-o inginerie contabila, au fost trecute cheltuielile de CAS de la angajator, partea care revenea angajatorului, la salariat, si astfel s-a anulat practic aceasta crestere. Dupa deja aproape un an si jumatate de guvernare PSD cu aceasta faza extrem de discutabila a asa-ziselor cresteri salariale, nu vedem nici drumuri, nici autostrazi, nici scoli, nici spitale, nimic. Lumea se intreaba totusi de unde vin acesti bani pentru anumite cresteri care s-au realizat si, daca ne uitam cu atentie, povestea este una trista. PSD, in fapt, amaneteaza viitorul tarii! Creste salarii si pensii, si neglijeaza investitii importante si in infrastructura, si investitii necesare dezvoltarii in general”, a mai afirmat Iohannis.

Seful statului a acuzat PSD ca este incapabil sa tina ordine in finantele publice, iar dupa trei prim-ministri si tot atatia sefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertituidinea si lipsa de predictibilitate – „in ansamblu, un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul roman”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: