Dancila nu indrazneste sa vina la Bruxelles sa „apere” si azi Romania. PE discuta din nou situatia statului de drept

politica

Parlamentul European discuta luni pentru a doua oara situatia statului de drept in Romania, la solicitarea grupului PPE. Spre deosebire de precedenta dezbatere, cand premierul Viorica Dancila a sustinut un discurs in plen, la discutiile de luni nu va fi prezenta, absenta sa fiind deja criticata in termeni duri de catre europarlamentarul Cristian Preda.

Dezbaterea are loc la solicitarea grupului PPE, care a cerut discutarea situatiei statului de drept in Romania si adoptarea unei noi rezolutii despre derapajele guvernarii Dancila, confom anuntului lui Cristian Preda.

Tot Cristian Preda critica in termeni foarte duri bsenta premierului Dancila de la dezbateri, dat fiind ca aceasta are luni pe agenda intalniri si declaratii comune cu premierii Vietnamului si ai Georgiei.

„Viorica Dancila nu va veni luni la sedinta PE care discuta despre dezastrul pe care l-a creat guvernul ei in ultimii doi ani. Prefera sa se intretina cu Nguyen Xuan Phucde. Cum? Nu stiti cine e Nguyen Xuan Phucde? E premierul Vietnamului. Un comunist e, desigur, un interlocutor mai facil decat vicepresedintele Timemrmans sau decat parlamentarii europeni”, scrie Preda, care se intreaba cine va reprezenta guvernul Romaniei, informeaza news.ro.

Sedinta Parlamentului European in care va fi dezbatuta situatia statului de drept in Romania este programata sa inceapa luni, la ora 17:00.

PE a mai adoptat in 13 noiembrie 2018 o rezolutie privind situatia statului de drept in Romania.

Mai mult despre: ,


Comentarii: