Dancila nu s-a putut abtine, si-a pus poalele-n cap si la Strasbourg: „Oameni ca dvs. nu pot aduce un plus Romaniei”

politica

Viorica Dancila a declarat, marti, in plenul Parlamentului European, referitor afirmatia europarlamentarului USR PLUS Dragos Tudorache potrivit careia PSD a fost mult prea preocupat de tema justitiei pe timpul Presedintiei romane a Consiliului UE, ca unii eurodeputati aduc critici crezand ca prin asta obtin mai multa insemnatate din punct de vedere politic.

„Domnule Tudorache o sa va raspund in mod special. Nu functionarii si diplomatii Romaniei au realizat Presedintia. Presedintia a fost condusa de Guvernul Romaniei. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrarile. A fost o foarte buna cooperare pentru care i-am felicitat pe expertii nostri, pe toti cei care s-au implicat, pe toti cei care au actionat cu adevarat pentru Romania si nu impotriva Romaniei.

Cu cateva minute inainte cineva ma intreba ‘Credeti ca eurodeputatii romani vor fi uniti in a aduce un plus de imagine Romaniei?’. Atunci am spus ‘Da.’ Acum plec dezamagita. Cu oameni ca dvs. nu vom aduce un plus Romaniei. Lasati sa rezolvati problemele acasa. Nu veniti cu ele in Parlamentul European, pentru ca aceste lucruri nu aduc un plus de imagine tarii noastre’.

Mai mult. Toata lumea a felicitat Presedintia Romaniei. Au fost si lucruri pe care unii dintre eurodeputati au crezut ca le putem face mai bine, dar nu au criticat. Nu o sa vedeti aici in Parlament foarte multi eurodeputati care isi critica tara, dar dumneavoastra ati facut-o atunci cand vicepresedintele Comisiei Europene a spus ca in Romania are un motiv de sarbatoare”, a afirmat Viorica Dancila, marti, in plenul Parlamentului European, citata de Mediafax.

Premierul i-a recomandat lui Dragos Tudorache sa se mai documenteze inainte de a vorbi public, precizand ca Presedintia Consiliului UE nu are atributii pe educatie, sanatate si cultura.

„Mai mult decat atat, vreau sa va spun ca UE, documentati-va un pic inainte, nu are atributii pe sanatate, educatie si cultura, ci vine cu proiecte. Deci ati vorbit si despre trei elemente pe care nu le cunoasteti. Cred ca nu stiti nimic despre realizarile Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Nu cunoasteti faptul ca pe timpul Presedintiei o tara nu poate interveni, trebuie sa fie un facilitator de consens si asta a facut Romania. M-as fi bucurat daca la acest proiect deosebit de important pentru tara mea, acest proiect destul de important si foarte important pentru toti cetatenii europeni s-ar fi gasit consens”, a completat Dancila.

Ea a mai spus ca a gasit consens la nivelul institutiilor europene, adaugand ca in perioada urmatoare trebuie ca proiectul european sa aduca plus valoare, deoarece cetatenii nu isi doresc scandal, ci politici mai apropiate de ei.

„Am gasit consensul la Comisia European, am gasit consensul la Consiliul European, am gasit consens in randul multor europarlamentari, am gasit consens la presedintele PE si toti am inteles ca UE este intr-un moment de cotitura si daca nu vom actiona uniti un vom da un sens bun constructiei europene. Am ascultat toate aceste sfaturi si impreuna am realizat aceste lucruri. Eu cred ca trebuie sa ne ghideze si pe urmatoare perioada. Sa aducem plus valoare. Cetatenii nu au nevoie de scandal, cetatenii au nevoie de lucruri care sa ii ajute in viata de zi cu zi, de politici mai apropiate de ei, nu de lucruri pe care sa le aducem in spatiul public crezand ca avem mai multa insemnatate din punct de vedere politic”, a conchis seful Executivului.

Europarlamentarul Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate, parte a grupului „Innoim Europa”, Dragos Tudorache a declarat, in plenul PE, ca Presedintia romana a Consiliului UE a fost una a contrastelor, echipa tehnica obtinand incheierea a 90 dosare, insa esalonul politic a fost mult prea preocupat de tema justitiei.

El a mai spus ca trebuie deblocat procesul numirii procurorului-sef al Parchetului European, precum si despre negocierile pentru Spatiul Schengen, care nu trebuie sa lase niciun stat membru in spate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: