„Dancila nu stie pe ce planeta traieste. PSD a scos din puscarie pedofili si violatori”. USR si PLUS o desfiinteaza pe sefa PSD

politica

Ideea Vioricai Dancila de a convoca un referendum pentru ca romanii sa spuna cat de drastice sa fie pedepsele pentru criminali, violatori si pedofili a primit o replica dura din partea USR si PLUS.

Liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca Viorica Dancila a uitat ca este la guvernare, precizand ca premierul ar trebui sa stie ca nu e necesar un referendum pentru inasprirea pedepselor, ci de intarirea legislatiei si profesionalizarea institutiilor.

„Doamna Dancila a uitat ca se afla la guvernare. Ar fi trebuit sa stie de la colegii de partid si de guvern ca nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie. Este nevoie de intarirea legislatiei, de profesionalizarea institutiilor, de competenta, de simplificarea procedurilor, de institutii capabile sa isi protejeze cetatenii – adica de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni incoace”, a scris Dacian Ciolos, sambata, pe Facebook.

El a adaugat ca la fel cum a „masacrat” PSD legislatia penala in favoarea infractorilor, seful Executivului si social-democratii ar putea la fel de usor sa o repare.

„Asa cum au masacrat legislatia penala in favoarea infractorilor, doamna Dancila si colegii dumneaei ar putea foarte simplu sa o si repare. Lansarea ideii unui referendum arata ca, de fapt, nu are de gand sa faca acest lucru”, a conchis Ciolos.

Liderul deputatilor USR: Pentru modificarea codurilor penale s-a facut referendum?

Cristina Pruna, liderul deputatilor USR, a declarat, pentru Mediafax, ca Viorica Dancila „nu stie pe ce planeta traieste”, intrebandu-se daca s-a facut referendum pentru modificarea codurilor penale. Ea a precizat, legat de comisia de ancheta parlamentata, ca acum PSD se preface ca munceste.

„Doamna Dancila nu stie pe ce planeta traieste. Dar pentru modificarea Codurilor penal si de procedura penala s-a facut referendum? Nu! Legile s-au modificat in Parlament! Sa convoace PSD sesiune extraordinara si sa propuna modificarea Codului Penal. De data aceasta in mod transparent si cu dezbatere publica. Doamna Dancila, cu aceasta propunere stranie, vrea sa ascunda dezastrul in care se afla politia romana care, in unele orasele mici, este dominata de clanuri de interlopi!

Acum culegem ce au semanat doi ani si jumatate cu Carmen Dan la Ministerul de Interne, o persoana pusa acolo doar ca sa respecte cu sfintenie ordinele lui Dragnea! In acesta rastimp, legea recursului compensatoriu este inca in vigoare, iar pedofilii si violatorii se plimba liberi pe strazi. Deci, dupa ce PSD a scos din puscarie pedofili si violatori, acum vrea sa le dea pedepse mai mari”, a afirmat Cristina Pruna, sambata, pentru Mediafax.

In legatura cu anuntul lui Marcel Ciolacu referitor la posibilitatea infiintarii unei comisii de ancheta parlamentare care sa cerceteze cazul din Caracal, liderul grupului deputatilor USR a spus ca PSD vrea sa afle cum de a ajuns politia „in halul acesta”, dupa ce tot PSD a numit in functii cheie ale statului doar „incompetenti obedienti”.

„Dupa ce au numit in functii cheie din stat numai incompetenti obedienti, s-au trezit si dumnealor acum ca vor sa afle cum de a ajuns politia in halul acesta. Uitati-va in cate scandaluri au fost implicate politia si jandarmeria romana in ultimii doi ani. Am avut cazul politistului pedofil, cazul de la Sinesti, cei doi politisti care au murit la datorie pentru ca erau echipati necorespunzator, violentele de la proteste… si, acum, ce vor de la comisia de ancheta?

Sa vedem cum a castigat Ghita contracte cu statul pentru servicii strategice? Sa o propuna, dar era mai de prisos ca acest Guvern jenant sa plece cu totul. Un fel de PSD, prefa-te ca muncesti! Din pacate, din cauza impostorilor numiti de PSD si ALDE in functii importante ale statului chiar si oamenii profesionisti nu mai stiu sa isi faca treaba”, a conchis Cristina Pruna.

Presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a anuntat, sambata, ca va avea de urgenta discutii cu liderii grupurilor parlamentare pentru infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca ia in calcul posibilitatea convocarii unui referendum de consultare a romanilor in vederea inaspririi drastice a pedepselor pentru crima, viol si pedofilie, in contextul crimei de la Caracal.

Seful Executivului a adaugat ca este analizata si posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta „pentru eliminarea tuturor deficientelor legislative care vor fi identificate de catre grupul de lucru”, precizand ca in maxim 15 zile un grup de lucru interinstitutional va avea un plan de actiune in acest.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: