„Dancila are o palarie mult prea mare”. Presedintele PNL detaliaza, cum a fost posibil ca premierul sa comita la Vatican o gafa atat de serioasa: „I-a spus Dragnea”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca nu crede ca premierul Viorica Dancila a fost autorizata sa prezinte programul Papei Francisc, referindu-se la anuntul acesteia despre vizita Suveranului Pontif in Romania, la inceputul anului viitor.

„Aici a dat un punct de vedere reprezentantul nuntiul apostolic in Romania, care a spus cum se organizeaza vizita. Arata inca o data ca Viorica Dancila are o palarie mult prea mare. In fiecare zi ofera motive in plus pentru a da motive serioase acestei solicitari de demisie (a presedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Nu se practica asa ceva in relatiile diplomatice. Cu siguranta ca nu face bine Romaniei. Nu cred ca a fost autorizata Dancila sa prezinte programul Papei. Probabil i-o fi spus Dragnea sa anunte vizita in dorinta de a castiga capital politic sau de a-l pune intr-o lumina favorabila si pana la urma nu a facut altceva decat sa faca o noua gafa”, a afirmat Ludovic Orban, duminica pentru Mediafax.

Premierul Viorica Dancila a fost primita vineri dimineata in audienta la Palatul Apostolic din Vatican de catre Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior intrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anuntat, la Antena 3, ca Papa Francisc va veni in Romania la inceputul lui 2019.

Anuntul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfantul Scaun si Presedintia Romaniei a scris, sambata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucuresti. Purtatorul de cuvant spune ca a fost „rugat” de catre nuntiul apostolic in Romania, Miguel Maury Buendia sa faca o precizare pentru presa in acest sens si remarca faptul ca Sfantul Scaun nu a facut nicio referire despre o viitoare vizita a Papei Francisc in Romania dupa ce premierul Viorica Dancila a fost primita in audienta la Vatican.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: