Dancila, pe alta planeta. Le cere liberalilor sa o voteze pe ea: „Sa aleaga un om pe care il simt aproape”

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, sustine ca, in opinia sa, Klaus Iohannis „nu intelege ce inseamna sa fii presedintele unei tari nici dupa cinci ani de zile” si spune ca a deranjat-o modul in care ii pronunta numele, dar si faptul ca „are impresia ca daca este asa, inalt cat un brad, poate sa-si permita sa-i jigneasca pe ceilalti”.

„Domnul Klaus Werner Iohannis ar fi de ras daca nu ar fi de plans. (…) Pentru a intra in turul doi, in spatele meu au fost 2 milioane de voturi. Prin ceea ce face, prin ceea ce spune candidatul Iohannis ii sfideaza, ii sfideaza si pe romani. Dansul nu vrea o dezbatere, vrea un monolog”, a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Antena 3.

Candidatul PSD l-a acuzat pe Iohannis de „aroganta” si „autosuficienta”, dar si de „discurs extremist”.

„Domnul presedinte are o rafuiala personala, dar dansul nu vine in fata romanilor sa vorbeasca despre lucrurile pe care romanii le asteapta din partea presedintelui. Am vazut un presedinte care efectiv vrea sa duca in derizoriu aceste alegeri, un presedinte care se vede reales”, a mai spus Dancila.

„Ii este frica sa nu dea socoteala romanilor pentru ceea ce a facut in cinci ani, pentru modul in care i-a tratat si i-a dispretuit pe romani. (…) Cred ca nu intelege ce inseamna sa fii presedintele unei tari nici dupa cinci ani de zile”, a mai spus candidatul PSD, citat de news.ro.

Viorica Dancila isi doreste o dezbatere in care „efectiv sa fim asa cum suntem in viata de zi cu zi”, nu o dezbatere cu intrebari prestabilite.

Ea a sustinut ca „oamenii vor ca cel pe care il acuza sa poata sa raspunda, (…) sa vada ce ai facut tu, in oglinda cu ceea ce a facut celalalt”.

„Oamenii trebuie sa faca diferenta cand ne vad pe amandoi in aceasta confruntare. (…) Ceea ce face acum domnul Iohannis este vazut si in alte tari, este criticat si in alte tari”, a afirmat Viorica Dancila.

Aceasta s-a aratat deranjata de „modul” in care presedintele i-a pronuntat numele, faptul ca foloseste sintagme precum „PSD-ul” sau „pesedistii”, dar „mai putin numele contracandidatului”, precum si „faptul ca are impresia ca daca este asa, inalt cat un brad, poate sa-si permita sa-i jigneasca pe ceilalti”.

„M-a deranjat modul in care a pronuntat numele. M-a deranjat faptul ca de fiecare data foloseste PSD-ul, pesedistii, dar mai putin numele contracandidatului. M-a deranjat aroganta si autosuficienta candidatului Iohannis, faptul ca are impresia ca daca este asa, inalt cat un brad, poate sa-si permita sa-i jigneasca pe ceilalti. Eu cred ca aceasta abordare este deranjanta nu numai pentru mine, cred ca pentru foarte multi romani. Acest mod de a te privi de sus cu multa superioritate. Daca contracandidatul si-l priveste cu atata superioritate, imi dau seama cum ii priveste pe romani, pe oamenii de rand, care au sperante, care au nevoi si asteapta o alta abordare din partea presedintelui Romaniei”, a mai afirmat Viorica Dancila.

Intrebata ce mesaj are pentru votantii lui Klaus Iohannis, Dancila a spus: „Trebuie sa aleaga omul, nu membrul de partid. Sa aleaga un om pe care il simt aproape. Un om care ia decizii si pentru familia lor, care sa-i reprezinte. Celor din PNL le spun ca atunci cand merg in cabina vot sa se gandeasca in primul rand la familia lor”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: