Dancila, prinsa de jurnalisti fara foi si fara consilieri. Reactie plangareata: „Stiu ca acest lucru il vanati”

news

Premierul Dancila s-a plans, sambata, la Focsani ca jurnalistii ii vaneaza greselile de limba romana din discursurile publice.

Intrebata de un jurnalist despre greselile de limba romana pe care le face in aproape fiecare discurs, Dancila a raspuns pe un ton plangaret: „Stiu ca acest lucru il vanati. Este o zi atat de frumoasa incat imi rezerv dreptul sa nu va raspund”.

Dancila se afla in vizita la Festivalul Vinului.

Premierul Viorica Dancila, aflata, vineri, in vizita in judetele Bacau si Neamt, a facut o serie de greseli in timpul declaratiilor de presa, dar si in discutiile avute cu oficialii Administratiei Nationale ”Apele Romane”. In timp ce inspecta lucrarile la obiective de aparare impotriva inundatiilor, Dancila a spus, printre altele: ”Ne-am trezit dintr-o data cu tara cu mii de calamitati, cu multe aluviuni si cu multe probleme create datorita intemperiilor vremii”.

In discutiile avute cu oficiali locali si cu reprezentanti ai Administratiei Nationale ”Apele Romane”, Dancila a vrut sa sublinieze importanta lucrarilor la cursurile de apa.

”Vrem sa mergem pe prevenire, si mai putin pe inlaturarea calamitatilor, a dezastrelor produse de calamitati si, de aceea, trebuie sa luam in calcul toti acesti factori si sa incercam incet, incet si prin metode legislative, si prin investitii sa punem la punct tot acest sistem. (…) Ne-am trezit dintr-o data cu tara cu mii de calamitati, cu multe aluviuni si cu multe probleme create datorita intemperiilor vremii”, a spus Viorica Dancila, citata de news.ro.

Pe durata vizitei, aceasta a mai spus ”calamitatile au provocat atatea dezastre”, dar si ”sa nu uitam, dupa decembrie, vremea nu stim cum va fi”.

”Sa nu uitam, dupa decembrie vremea nu stim cum va fi, in fiecare an a fost vremea foarte capricioasa, vin zapezile si atunci putem sa ne confruntam din nou cu situatiile pe care le-am avut in iunie – iulie”, a mai spus premierul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: