Dancila, rascoala totala. Vrea sa o dea afara pe Anca Alexandrescu, spionul lui Dragnea: „Una dintre cele mai rele persoane pe care le-am intalnit in viata“

politica

Surse guvernamentale citate de Adevarul anunta ca Viorica Dancila intentioneaza sa o dea afara pe Anca Alexandresca, cea care i-a fost impusa de Liviu Dragnea drept „consiliera” pentru a supraveghea si fiecare miscare a premierului.  „Anca este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am intalnit in viata“, s-ar fi plans Viorica Dancila unor apropiati din Guvern.

Viorica Dancila incearca sa iasa de sub tutela Ancai Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din fasa, orice gand de razvratire al premierului, sustin surse politice pentru „Adevarul“. Tensiunile dintre Dancila si garda sa impusa de Dragnea vin in contextul in care premierul refuza sa adopte ordonanta de urgenta care l-ar salva pe liderul PSD de emotiile unei noi condamnari.

Premierul Viorica Dancila da semne ca si-ar putea castiga independenta politica, dupa 14 luni in care activitatea sa a fost controlata total de Anca Alexandrescu, „gardianul“ instalat de Liviu Dragnea la Guvern, cu un mandat clar: sa impiedice orice incercare de revolta a premierului, ca urmare a disputelor provocate de Sorin Grindeanu si Mihai Tudose. Din ziua in care a fost investita ca prim-ministru, Viorica Dancila a ascultat cu sfintenie de Anca Alexandrescu, perceputa ca extensie a liderului PSD.

„In Guvern stie toata lumea ca prin vocea Ancai Alexandrescu vorbeste, de fapt, Liviu Dragnea. Anca Alexandrescu este umbra lui Dragnea la Palatul Victoria“, sustin surse guvernamentale pentru „Adevarul“.

Numai ca, saptamana trecuta, umbra a disparut, subit, din cladirea Executivului. Miercuri la amiaza a avut loc sedinta saptamanala de Guvern, unde presa are acces cateva minute, la inceput. De obicei, inainte ca Viorica Dancila sa citeasca mesajul politic de pe foaie, Anca Alexandrescu avea grija sa apara in cadru, lasand o mapa, o foaie sau un pix pe locul rezervat premierului. „De cele mai multe ori, Anca Alexandrescu mergea sa-i sopteasca ceva la ureche Vioricai Dancila doar pentru a-si da importanta in fata presei si a ministrilor. De fapt, nu avea nimic de transmis. Pur si simplu e obsedata sa arate ca e factotum“, sustin surse din Palatul Victoria care interactioneaza zilnic cu Anca Alexandrescu.

Insa la sedinta de miercuri a Guvernului, Anca Alexandrescu nu a mai aparut nici in cadru, nici in cladire. Cateva ore mai tarziu, consiliera premierului si-a facut aparitia intr-o localitate din Giurgiu, unde Liviu Dragnea, patronul sau politic, gusta rosii romanesti in cadrul programului de tomate. Intersectandu-se cu jurnalistii acreditati pe PSD, Anca Alexandrescu a tinut sa-si mai dea putina importanta. „Ma suna ministrii sa ma intrebe de ce nu sunt la Guvern“, a spus Anca Alexandrescu, fara sa fie intrebata, dupa cum a povestit, pentru „Adevarul“, unul dintre reporterii prezenti la Giurgiu.

In realitate, Anca Alexandrescu avea timp sa fie prezenta si la Palatul Victoria, si la Giurgiu, in conditiile in care cele doua evenimente au fost programate la trei ore distanta.

Surse din Guvern sustin ca mai multi ministri s-au plans ca Anca Alexandrescu le blocheaza intalnirile cu premierul Viorica Dancila. Si nu doar ministrii. „Primari, sefi de Consilii Judetene sau diversi functionari pur si simplu n-au fost primiti la Guvern pentru ca asa a hotarat Anca Alexandrescu, fara sa se consulte cu Viorica Dancila. Premierul a primit apoi critici de la oameni din partid fara sa stie motivul“, sustin sursele citate.

Sunt tensiuni si din cauza comunicarii. „Premierul le-a reprosat mai multor ministri ca nu vorbesc despre realizarile programului de guvernare, insa cea care filtreaza comunicatele e tot consiliera sa. Fiecare ministru trebuie sa primeasca acceptul Ancai Alexandrescu pentru comunicatele de presa, iar tot Anca Alexandrescu hotaraste, cu de la sine putere, ce comunicate sunt postate pe grupurile jurnalistilor acreditati pe Guvern si pe PSD. Deci intreaga comunicare a Guvernului, pana in cele mai mici detalii, e la mana Ancai Alexandrescu“, sustin surse guvernamentale.

Un exemplu concret: in octombrie anul trecut, Anca Alexandrescu i-a transmis lui Victor Negrescu, ministru pentru Afaceri Europene la acea vreme, sa nu mai vorbeasca despre „subiecte care nu-l privesc“. Negrescu anuntase ca PSD va sustine o lege a parteneriatului civil, proiect criticat in interiorul partidului, in contextul in care PSD a sustinut referendumul pentru familia traditionala.

Nu doar sforile trase pe sub masa, ci si atitudinea agresiva a Ancai Alexandrescu au deranjat-o pe Viorica Dancila, neconflictuala de felul sau. „Anca este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am intalnit in viata“, s-ar fi plans Viorica Dancila unor apropiati din Guvern. De asemenea, premierul o suspecteaza pe Anca Alexandrescu ca i-ar fi inserat in mod intentionat greseli in discursuri tocmai pentru a-i distruge imaginea, astfel incat sa nu devina o amenintare pentru Liviu Dragnea.

Iat-o pe Anca Alexandrescu intr-un moment in care astepta umila sa vorbeasca cu Liviu Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: