Dancila s-a chinuit 3 ore sa-i dea replica lui Iohannis: „Atentat la linistea si siguranta oamenilor pentru ziua de maine”

politica

Dupa trei ore de la declaratia dura a lui Klaus Iohannis la adresa PSD, premierul Viorica Dancila a reusit sa incropeasca o replica. Ea il acuza pe presedinte de „dispret orb pentru romani si tara”.

„Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul presedinte. Ii transmit domnului Klaus Iohannis ca cetatenii inca asteapta explicatii cu privire la motivul pentru care incalca repetat Constitutia.

Toti vrem sa intelegem de ce actualul sef al statului face un abuz de putere si continua blocarea activitatii Guvernului, desi majoritatea constitutionalistilor ii transmit ca interpreteaza electoral Legea fundamentala.

Respectarea Constitutiei nu este facultativa, este obligatorie, iar domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit sa invete acest lucru dupa multiplele situatii in care a primit solutii nefavorabile de la Curte.

Actualul presedinte nu a venit in tot acest timp cu nicio solutie de deblocare a crizei, ci doar cu declaratii care sa o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbeste despre obligatiile premierului, dar nu se achita de propriile obligatii. In schimb, se antepronunta in numele Curtii Constitutionale, in numele Parlamentului, si chiar in numele Guvernului. Ne dovedeste inca o data visul sau de a fi “presedintele-stat”.

In acelasi timp, domnul Klaus Iohannis uita ca a girat absolut toate guvernele si toti ministrii din ultimii 5 ani, insa in momentul cand nu i-a mai convenit politic, s-a intors de fiecare data impotriva lor si a incercat sa manipuleze o tara intreaga.

Am vazut in aceasta seara la domnul Klaus Iohannis un dispret orb pentru romani si tara. Ce a facut presedintele Romaniei astazi este un act grav de iresponsabilitate si un atentat la linistea si siguranta oamenilor pentru ziua de maine. Sa ii fie clar si domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care il conduc plateste astazi pensiile si salariile si le va plati si de acum inainte. Incercarea acestuia de a-i speria pe oameni si a crea panica in societate este de un cinism incalificabil.

Noi ne-am facut datoria si am sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu aceste incalcari, insa ne asiguram ca venim si cu alte solutii pentru deblocarea crizei institutionale actuale, asta in ciuda insistentei candidatului Klaus Iohannis de a o perpetua”, a scris Dancila pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a lansat noi acuzatii grave la adresa premierului Dancila, punand in discutie „loialitatea” acesteia fata de cetatenii Romaniei.

Presedintele spune ca situatia de blocaj din guvern este imputabila direct premierului Dancila, care ar fi avut timp sa rezolve situatia cu atributiile ministrilor interimari. Insa aceasta nu a stiut sau nu a vrut.

„Prim-ministrul acuza ca, prin plecarea ministrilor ALDE, Guvernul este blocat, intrucat fostii ministri ALDE nu si-au delegat atributiile, fapt ce ar fi de natura sa conduca la imposibilitatea platirii salariilor personalului. I-auzi! Asta in conditiile in care am tinut eu demisiile aproape o saptamana, ca sa fie timp de rezolvare a situatiilor tehnice.

Dar daca acest lucru s-a intamplat, este foarte grav si este cu totul imputabil premierului, care avea obligatia sa se asigure, inainte de plecarea ministrilor, ca activitatea ministerelor nu va fi blocata.

Aceasta situatie duce la doua concluzii posibile: fie doamna Dancila nu a stiut ca era responsabilitatea sa, ceea ce denota incompetenta, fie a vrut sa profite de acest context pentru a prelungi artificial momentul votului din Parlament, fapt deosebit de grav, pentru ca pune in discutie loialitatea sa fata de cetatenii Romaniei.

Este pur si simplu ridicol sa acuzi ca nu esti lasat sa guvernezi, cand un simplu bilant arata ca, in 2 ani si jumatate, ai schimbat 3 guverne si 80, atentie, 80 de ministri!

Sunt cifre incredibile, care arata cata instabilitate si probleme – de la cele strict administrative, pana la cele legate de politici si de continuitatea acestora – poate genera schimbarea unui ministru intr-un minister.

Insa lucrurile nu s-au oprit aici. La cei 80 de ministri se adauga un numar de 35 de solicitari de remanieri sau demisii, care la randul lor numai stabilitate si normalitate nu putem sa spunem ca genereaza. Chiar in aceste zile doamna premier vrea sa schimbe nu mai putin de opt ministri, adica o treime din Guvern!

Prin numarul urias de ministri schimbati, dar si prin faptul ca de fiecare data schimbarea a survenit in urma unor reglari de conturi in interiorul PSD, practic, in toata aceasta perioada, PSD a golit de continut functia de ministru, facand-o irelevanta prin numarul urias de ministri schimbati”, a declarat presedintele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: