Dancila s-a inverzit. Ministrul Ramona Manescu l-a aplaudat pe Iohannis la ONU. O da afara premierul PSD?

politica

Ministrul de Externe, Ramona Manescu, a fost alaturi de delegatia prezidentiala la ONU in timp ce presedintele Iohannis si-a sustinut discursul. Mai mult decat atat, Manescu l-a aplaudat pe Iohannis.

Manescu a facut fotogarii cu presedintele Iohannis la inceputul discursului  si apoi l-a aplaudat la final. Manescu s-a aflat initial in delegatia premierului Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca cea de-a 75-a aniversare a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) reprezinta o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea in aplicare a pachetului de reforma a ONU si a transmis ca se poate conta pe Romania in realizarea acestor eforturi.

„Odata cu caderea oribilului regim comunist, acum 30 de ani, tara mea a pornit pe drumul spre o noua era a libertatii, democratiei si prosperitatii. Cortina de Fier a fost inlocuita de hotararea noastra puternica de a ne re-alatura familiei de valori occidentale si de a interactiona deschis cu restul lumii, in baza respectului profund pentru principiile democratice si statul de drept la nivel international. Astazi, suntem – cu totii – profund interconectati prin guvernanta multilaterala si, mai mult ca oricand, trebuie sa apreciem spiritul autentic de cooperare pe care Organizatia Natiunilor Unite l-a promovat intotdeauna si care este indispensabil in gasirea de solutii eficiente la provocarile internationale. Cea de-a 75-a aniversare a Organizatiei Natiunilor Unite, in 2020, este o oportunitate ca organizatia sa isi intensifice eforturile de punere in aplicare a pachetului ambitios de reforma al secretarului general al ONU, de a moderniza organizatia si de a ne asigura ca va produce rezultate pentru toti. Puteti conta pe Romania si pe angajamentul nostru activ in realizarea acestor eforturi ambitioase”, a spus Iohannis, in cadrul interventiei nationale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU care se desfasoara la New York.

El s-a declarat onorat sa se adreseze Adunarii Generale si sa prezinte” angajamentul reinnoit al Romaniei fata de multilateralism si ordinea internationala bazata pe norme, avand Organizatia Natiunilor Unite in centrul sau”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: