Dancila s-a plictisit de crosetat, iese iar la TV. Anunta ca va candida, nu vrea sa plece de la varful PSD

politica

Viorica Dancila a avut, luni, o prima iesire publica dupa ce a fost mazilita de ceilalti pesedisti in CEX-ul partidului. Ea a anuntat la Romania TV ca vrea sa candideze la Congresul PSD din februarie. Dancila nu are in acest moment niciun serviciu.

”Voi ramane alaturi de PSD, voi ramane alaturi de echipa, am preluat interimar OFSD, voi fi foarte implicata in programul PSD si voi fi alaturi de noua conducere”, a declarat Dancila.

Intrebata daca va candida pentru sefia PSD, Dancila a negat: „Nu, nu voi mai candida. Am de gand sa candidez in schimb la sefia organizatiei de femei a PSD”.

Dancila a criticat apoi masurile guvernamentale ale PNL.

”PNL schimba oamenii, e politica lor. Au adus numai ingrijorari, am vazut un guvern care numai se imprumuta. A imprumutat peste 8 miliarde, dublu fata de cum ne imprumutam noi, la dobanzi care au depasit 12 puncte procentuale baza de imprumut. E un guvern care ingroapa Romania in datorii. Trebuie sa se mai imprumute inca 18 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul de 4,5%. Declaratiile iresponsabile ale ministrului de Finante au facut ca leul sa se prabuseasca, iar BNR sa piarda peste un miliard de euro.

Eu nu m-am plans de greaua mostenire, asa cum face PNL. Imprumuturile PSD refinantau datoria externa, cresteam pensiile, salariile, faceam investitii.

Noi nu am luat in calcul nicio majorare fara sa avem proiectia ca sa facem acest lucru. In 2018, spuneau ca nu avem bani de pensii, de salarii, ca o sa avem un deficit de peste 4%. Ne-am incadrat si ne incadram si in acest an. Specialistii anunta ca va fi activata procedura de deficit excesiv de catre Comisia Europeana si va fi si mai greu”, a mai spus Viorica Dancila.

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: