politica

Dancila s-a intalnit cu ambasadoarea Frantei. Premierul lui Dragnea inca refuza sa apara in public, dupa ce a fost trasa de urechi de Timmermans

Premierul Romaniei nu a mai avut nicio aparitie publica de saptamana trecuta, de joi, cand s-a intalnit cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ea a refuzat atunci sa faca orice fel de declaratie despre discutiile avute cu oficialul european. Acesta a venit in Romania imediat dupa ce subordonatul lui Dancila, Tudorel Toader, a cerut revocarea lui Kovesi.

Dancila s-a ingropat in tacere si refuza sa mai apara in public. Singurele dovezi ca Dancila inca mai respira sunt comunicatele guvernului. Marti, Guvernul a anuntat ca premierul s-a intalnit cu ambasadoarea Fratei, Michelle Ramis. In comunicat nu se face nicio referire la vreo eventuala discutie despre justitia din Romania.

„Intrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperarii bilaterale, precum si perspectivele de dezvoltare ale acesteia, la 10 ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic intre cele doua state.

In cadrul intrevederii, a fost reliefata intentia de a actualiza, in cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaratiei de Parteneriat Strategic. De asemenea, a reiesit perspectiva semnarii acestui document semnificativ pentru relatia bilaterala, cu ocazia vizitei Prim – Ministrului Romaniei la Paris, in contextul inaugurarii Sezonului incrucisat, la sfarsitul acestui an.

Inaltul demnitar roman a salutat dinamica deosebita a agendei politico-diplomatice, marcata de organizarea, in Franta si in Romania, a Sezonului Incrucisat (noiembrie 2018 – iulie 2019) – eveniment bilateral major de diplomatie publica, menit sa contribuie la prezentarea dinamicii actuale si de viitor a relatiei dintre cele doua tari, precum si de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Cele doua parti au subliniat dinamica foarte buna a relatiilor economice bilaterale, precum si determinarea de a diversifica domeniile de cooperare economica.

Prim-ministrul Romaniei a salutat prezenta importanta a investitiilor franceze pe piata din Romania si a aratat disponibilitatea Guvernului de a dezvolta cooperarea sectoriala cu Franta, in domenii precum cercetarea, energia, dezvoltarea durabila, agricultura, turismul si sectorul IT.

In ceea ce priveste cooperarea la nivel european si in perspectiva detinerii Presedintiei Consiliului UE de catre tara noastra, in semestrul I 2019, Prim-ministrul Viorica Dancila a aratat ca Romania este determinata sa isi asume rolul de ancora pro-europeana in regiune. A reiterat intentia partii romane de a se implica in dezbaterile privind viitorul Europei, sustinand un mesaj de unitate si coeziune. Prim-ministrul Viorica Dancila a punctat importanta aderarii Romaniei la spatiul Schengen in perioada urmatoare”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

16 minute ago

Ministrul de Externe al Germaniei sustine ideea unui stat palestinian independent, care sa coexiste cu Israelul

Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a pronuntat in favoarea unui ajutor umanitar mai mare…

4 minute ago

Scandal de proportii intre Traian Basescu si Marian Vanghelie, in direct la Realitatea Plus: „Vedeti ce spuneti, domnul presedinte, ca am inregistrari!” – VIDEO

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a intervenit, in direct la Realitatea Plus, unde a…

34 de minute ago

Florin Piersic, operat de urgenta la Cluj, dupa un spectacol de teatru. Indragitul actor se afla acum in afara oricarui pericol

Unul dintre cei mai longevivi si mai iubiti reprezentanti ai cinematografiei romanesti, marele actor Florin…

49 de minute ago