Dancila s-a transformat in mielusea in fata presedintelui Iohannis: „Vreau sa il rog, cand are timp, sa discutam”

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat, joi, intr-o discutie informala cu jurnalistii acreditati la Palatul Victoria ca si-ar dori sa discute vineri cu presedintele despre remaniera Guvernului.

Ea vrea sa discute cu seful statului despre cei doi ministri care inca nu au fost numiti la Dezvoltare si Transporturi.

„Imi doresc o discutie cu presedintele, ca la 1 ianuarie sa avem un guvern complet. Vreau sa il rog pe presedinte sa discutam vineri, inainte sau dupa sedinta CSAT, in functie de disponibilitatea domnului presedinte”, a spus premierul Viorica Dancila.

De asemenea, Dancila a exclus ca in perioada urmatoare sa fie adoptate OUG pe codurile penale si in privinta amnistiei si gratierii.

Despre remaniere, presedintele Klaus Iohannis a declarat, la o intalnire informala vinerea trecuta cu presa, la Palatul Cotroceni, ca ar putea lua o decizie cu privire la revocarea si numirea ministrilor Dezvoltarii si Transporturilor, dupa Craciun sau cel tarziu dupa Revelion.

In urma cu doar cateva zile, intr-un interviu la Romania TV, Dancila il acuza pe presedinte ca „nu accepta consensul”.

„Prin faptul ca premierul este o femeie am incercat sa aduc echilibru si sa incerc sa fac pe toata lumea sa inteleaga ca o relatie interinstitutionala e buna pentru Romania. Nu am gasit raspuns la presedinte. (…) Pentru mine e greu de inteles ca acest razboi continua si ca in permanenta vorbim prin intermediul conferintelor de presa, declaratiilor de presa, cand am putea sa avem o discutie aplicata, la telefon, nu despre noi, ci despre subiectele pentru tara”, a spus ea.

Intrebata cum l-ar caracteriza pe Klaus Iohannis, Viorica Dancila a afirmat: „Un om care nu accepta consensul. Cred ca e greu pentru mine ca premier sa ii pun o eticheta presedintelui”.

„Cred ca caracterizarea cea mai buna ne-o face romanii”, a adaugat premierul Dancila, facand o noua greseala de exprimare.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: