Dancila i s-a vaicarit lui Juncker ca este acuzata de „inalta tradare”. Care ar fi fost reactia sefului Comisiei Europene

politica

Premierul Viorica Dancila sustine ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, au fost foarte mirati ca acuzatia de inalta tradare impotriva sefului Executivului este asociata unui act diplomatic.

Chestionata, intr-un interviu acordat postului Antena 3, daca la intrevederea de marti de la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker si Frans Timmermans a fost abordat si subiectul plangerii penale pentru inalta tradare facut de liderul PNL, Ludovic Orban, premierul Dancila a raspuns afirmativ.

„Da. Am atins acest subiect. Am reiterat faptul ca pentru mine si pentru multi romani este de neexplicat. Inalta tradare este asociata unui act diplomatic cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte mirati de acest lucru. Am informat, pentru ca nu vreau ca sa ajunga la Bruxelles informatii denaturate. Am spus ca nu ma tem de cercetarile care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a elucida acest subiect. Imi doresc sa se elucideze acest subiect, dar in acelasi timp acest lucru cred ca nu a facut bine Romaniei. Si mi s-a intarit aceasta convingere si in urma discutiilor pe care le-am avut”, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, intr-un interviu pentru postul Antena 3.

In urma cu cateva luni Executivul a anuntat intentia de a muta ambasada Romaniei din Israel. Ulterior, presedintele PNL, Ludovic Orban, a facut o plangere penala, in care i-a acuzat pe Liviu Dragnea si pe premierul Viorica Dancila de „difuzarea de informatii cu caracter secret, uzurparea de functie si refuzul de informare a Presedintelui Romaniei” in cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala cu privire la fapte pentru infractiuni de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala in cazul plangerii depuse de Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila. Procurorii au inceput urmarirea penala pentru fapte, inca din data de 7 iunie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: