Dancila, scoasa basma curata de CNCD dupa afirmatiile jignitoare de la Antena 3. Premierul nici macar nu a catadicsit sa se prezinte la audieri

news

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a stabilit luni ca afirmatia premierului Viorica Dancila despre „autisti” care „dezinformeaza” la Bruxelles se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare.

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 26.02.2018, a dezbatut declaratia doamnei prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: „Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta”, hotarand ca declaratia in cauza se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare”, conform unui comunicat de presa transmis de CNCD, citat de Agerpres.

CNCD a mai hotarat ca lipsa interventiei moderatorului emisiunii, Mihai Gadea, nu constituie discriminare.

Decizia a fost adoptata cu majoritatea celor prezenti – opt voturi „pentru” si unul „impotriva”.

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: