Dancila se rasteste din nou la Iohannis in sedinta de Guvern. Olguta Vasilescu, disperata ca inca este pe centura

politica

Premierul Viorica Dancila i-a solicitat, vineri, inca o data presedintelui Klaus Iohannis sa semneze decretele de numire a ministrilor Dezvoltarii Regionale si Transporturilor, afirmand ca Executivul a a respectat toate procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

”Ii solicit presedintelui Romaniei ca in virtutea prerogativelor constitutionale pe care le are de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice sa respecte decizia Curtii Constitutionale si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua ministere sa se desfasoare cat mai eficient”, a declarat la inceputul sedintei de guvern Viorica Dancila.

Ea a mai spus ca Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar ”blocajul” este nejustificat.

Premierul Viorica Dancila a transmis, luni, presedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de raspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind conditiile de legalitate in legatura cu propunerile de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a Liei-Olguta Vasilescu si a lui Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al transporturilor. Dancila a reiterat solicitarile de numire a celor doi in functii. De asemenea, a precizat ca a anexat toate inscrisurile necesare privind indeplinirea conditiilor de legalitate pentru cele doua nominalizari.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca documentele trimise de premierul Viorica Dancila impreuna cu scrisoarea prin care a reiterat propunerile de numire a Olgutei Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si a lui Mircea Draghici la Transporturi sunt analizate de departamentul de specialitate de la Administratia Prezidentiala. „Imediat ce voi reveni in tara voi discuta si vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru si intr-un timp rezonabil voi formula un raspuns la aceste propuneri”, a afirmat Iohannis.

Comentarii: