Dancila si ministrii grei, prezenti in par la ordinul lui Chirieac. Premierul anunta „cea mai mare crestere economica din UE”

news

Viorica Dancila a declarat, miercuri, ca Romania a inregistrat, pe primul trimestru al anului 2019, cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Premierul a anuntat ca Guvernul a prevazut in bugetul de stat pentru anul 2019 peste 10 miliarde de euro pentru investitii publice. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte organizata de Bogdan Chirieac.

„2019 este anul in care Guvernul acorda o atentie sporita proiectelor de dezvoltare a Romaniei, atat in plan local, regional si national. Datele oficiale confirma cresterea investitiilor in economie in primul trimestru al acestui an, cu 5.7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Sunt cifre care ne incurajeaza sa continuam pe acest drum. Romania a inregistrat in ultimii ani una dintre cele mai mari cresteri economice din UE. Eurostat si INS ne-au dat recent din nou vesti bune legate de cresterea Produsului Intern Brut (PIB). Avem a doua cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, pe primul trimestru al acestui an”, a declarat Viorica Dancila, la dezbaterea „Upgrade Romania: Marile proiecte de investitii in 2019”, citata de Mediafax.

Ea a adaugat ca pentru anul 2019, avansul economic este estimat la 5.5% din PIB.

Guvernul a prevazut in bugetul de stat pentru anul 2019, peste 10 miliarde de lei pentru investitii publice.

„La nivelul Guvernului, avem in vedere mai multe programe de stimulare a investitiilor care sa asigure o dezvoltare armonioasa a regiunilor tarii si de care sa beneficieze cat mai multi romani. Un prim program este cel pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie, mecanism prin care in anul 2018 am sustinut proiecte de peste 5,1 miliarde de lei. Pentru 2019 aceasta valoare va fi depasita. Pentru acest an am prevazut in buget peste 10 miliarde de euro pentru investitii publice, in deosebi in infrastructura, educatie, sanatate. In transporturi au fost deblocate sau incepute proiecte importante, asteptate de romani de multa vreme. Pentru investitiile in sanatate, prioritate a guvernului Romaniei, anul acesta am alocat un buget istoric, de peste sase ori mai mare fata de cel prevazut anul trecut”, a sustinut Viorica Dancila, in cadrul dezbaterii organizate de Trustul DC Media Group.

Seful executivului a afirmat ca peste 280 de unitati medicale si 35 de unitati primiri urgente vor fi reabilitate si modernizate din fonduri europene.

„Din fonduri europene pentru sanatate sunt disponibile 800 milioane euro, din care vom finaliza reabilitarea si modernizarea a 280 unitati medicale si a 35 unitati de primiri urgente. Pe langa fondurile alocate de la bugetul de stat, tot pentru anul 2019 se adauga peste 200 milioane euro pentru continuarea constructiilor si dotarilor cu echipamente a unitatilor sanitare de tara in cadrul unui acord de imprumut incheiat cu Banca Mondiala”, a precizat Dancila.

DC Media Group este patronat de Bogdan Chirieac.

La evenimentul organizat de DC Media Group participa premierul Dancila si Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, Niculae Badalau, ministrul Economiei si Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: