Dancila si Tariceanu crapa de invidie si nervi. Ce i-a spus Donald Trump lui Klaus Iohannis

news

Presedintele Klaus Iohannis este primit, marti seara, ora Romaniei, la Casa Alba, in capitala SUA, Washington D.C., de catre omologul sau american Donald Trump.

„Este o onoare sa fim aici alaturi de presedintele Romaniei”, i-a spus Trump lui Iohannis in Biroul Oval.

Iata dialogul:

Donald Trump: Este o onoare sa fim aici alaturi de presedintele Romaniei. Avem o relatie foarte buna cu Romania, mai buna decat oricand. Avem relatii comerciale foarte bune. Sunt foarte multi romani in SUA, oameni extraordinare, care au succes. E o comunitate foarte mare. Sunt foarte multe afaceri romanesti aici. Si sa stiti ca americanii iubesc romanii.

Klaus Iohannis: Si eu va multumesc ca m-ati primit, e o placere sa fiu aici si acum avem ocazia sa vorbim despre parteneriat. Facem tot ceea ce trebuie in domeniul NATO. Apreciem relatiile foarte bune dintre cele doua tari.

„E o onoare sa fiu alaturi de presedintele Romaniei, care este extrem de respectat si care a facut o treaba buna. Aud ca in Romania este o perioada politica, dar ma astept sa te descurci foarte bine, pentru ca esti talentat si iubesti oamenii”, a mai spus ulterior Trump.

Cei doi presedinti urmeaza sa adopte o declaratie comuna care priveste intarirea relatiilor dintre cele doua state.

Intr-o intalnire informala cu presa, saptamana trecuta, Klaus Iohannis afirma ca printre temele de discutie cu omologul american se vor afla securitatea energetica si programul Visa Waiver.

„Este o intalnire pe care am dorit-o si eu si presedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate si reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO si alocarea a 2% din PIB, relatia economica aflata in crestere, relatia pe energie. Vor fi si discutii in legatura cu inzestrarea Armatei, faptul ca suntem impreuna in Afganistan si chestiuni care treneaza, precum Visa Waiver. Aici trebuie sa se miste un pic lucrurile”, spunea seful statului.

De asemenea, presedintele anunta ca doreste sa discute cu liderul de la Casa Alba si despre efectivele de militari americani din Romania, el precizand ca tara noastra are posibilitatea de a gazdui mai multi militari din SUA.

Intalnirea dintre Donald Trump si Klaus Iohannis a fost anuntata pe data de 6 august.

Presedintia americana arata, la acel moment, ca cei doi lideri vor discuta despre cea mai buna abordare a provocarilor de securitate comune cu care se confrunta SUA si Romania si despre caile de a promova parteneriate energetice si comerciale bilaterale si echitabile.

Vizita are loc in contextul in care Romania marcheaza 30 de ani de la caderea comunismului si 15 ani de apartenenta la NATO, nota Casa Alba.

Mai mult despre: ,


Comentarii: