Dancila spune ca PSD nu are nicio vina pentru exodul romanilor: „Au plecat in 2005-2007, atunci cand se inchideau scoli, spitale, se taiau salarii si pensii”

politica

Presedintele PSD Viorica Dancila a declarat, duminica, la intalnirea cu PSD Diaspora, ca Guvernul incearca sa faca tot posibilul ca romanii sa se intoarca in tara si a subliniat ca multi dintre acestia au plecat din Romania din perioada 2005 – 2007 si „atunci cand se inchideau scoli, spitale, se taiau salarii si pensii”.

„Avem romani foarte destepti. Acolo unde lucreaza au generat incredere in ei, ca au adus plusvaloare. De ce sa venim doar cu cei care au gresit in fata legii? Si in alte tari sunt care au gresit si alte tari au cetateni care au gresit, dar nu-i scot pe aceia in fata, ci pe cei care aduc plusvaloare. (….) Aceste lucruri nu trebuie sa se mai intample in Romania, trebuie ca noi aici, toti cei care avem o responsabilitate, care ocupam functii inalte in statul roman sa facem tot ce este posibil ca despre Romania sa se vorbeasca frumos pentru ca acest lucru ii ajuta pe cei din diaspora, sa facem tot ce este posibil sa cream conditiile ca romanii sa se intoarca acasa pentru ca aceasta este calea dreapta pe care sa o urmam. Cum sa facem acest lucru? Prin ceea ce am inceput: cresterea salariilor, locuri de munca bine platite, crearea conditiilor in localitati”, a afirmat Dancila, la intalnirea de la Mamaia cu membri ai PSD Diaspora, potrivit unei inregistrari publicate pe Facebook de unul dintre participanti, scrie Agerpres.

Ea a spus ca Guvernul trebuie sa continue programele care sa-i ajute pe romanii care sa intorc in tara sa-si dezvolte propria afacere.

Premierul a mai spus ca trebuie o mai buna relationare intre Guvern si diaspora, mentionand ca multi dintre romani au plecat atunci cand se taiau pensii si salarii.

” Sunt oameni care au plecat multi dintre ei pentru ca nu au avut incotro. Lupta politica este foarte acerba. Spun unii ‘au plecat din cauza voastra’. Nu, sunt oamenii care au plecat din 2005, 2006, 2007, de-a lungul timpului. Au plecat atunci cand se inchideau scoli, spitale, se taiau salarii si pensii. Nu trebuie sa uitam acest lucru. Este adevarat ca nici noi nu am facut inca totul, dar cred ca trebuie o mai buna relationare intre Guvern si diaspora. Trebuie sa vedem care credeti ca sunt elementele necesare pe care noi sa le implementam sa va puteti intoarce acasa”, a transmis Dancila.

Ea a mai spus ca isi doreste sa se intoarca acasa cat mai multi romani, insa a transmis un mesaj si pentru acei conationali plecati care nu au in plan sa mai revina in tara. „Cei care vor sa ramana in statele unde au plecat pentru ca s-au obisnuit acolo, si-au creat familii acolo, sa spuna cu mandrie ca sunt romani si sa nu le mai tremure vocea niciodata, sa creada toti din jurul lor ca Romania este o tara frumoasa, cu oameni destepti, destoinici si onesti si aici traditiile sunt cele mai frumoase din lume si pot sa se convinga cand ne vor vizita tara”, a mai spus Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: