Dancila, trasa de urechi la Strasbourg din cauza suspendarii emisiei Realitatea TV. Premierul se spala pe maini

news

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, in Parlamentul European, ca Guvernul nu are nicio legatura cu suspendarea emisiei postului Realitatea TV. Ea le-a mai spus eurodeputatilor ca un post TV a avut intrerupta emisia pentru 10 minute, dar acest lucru a fost decis de CNA.

”Domnule Preda, ati facut o afirmatie foarte grava legata de libertatea presei. Va asigur, asigur Parlamentul European, ca Guvernul Romaniei nu are nicio legatura cu acest aspect, dar asta inseamna dezinformare, asta inseamna ceea ce nu trebuie sa facem de acum incolo. Intr-adevar un post TV a avut intrerupta emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul National al Audiovizualului. Nu stiu care e motivul, nu are vreo legatura Guvernul cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca si pro-europeni trebuie sa fim atenti la declaratiile si sa vorbim ceea ce reflecta realitatea, pentru ca altfel vom fi judecati si noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun”, a spus Viorica Dancila, citat de Mediafax.

Europarlamentul Cristian Preda a acuzat-o, marti, in Parlamentul European, pe Viorica Dancila ca are o „gandire ceausista” si a facut referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV, intreband premierul cu poate continua colaborarea cu PE, avand in vedere acuzatiile.

„Ati sustinut in numeroroase randuri ca activitatea Comisiei Europene e bazata pe superficialitate. De asemenea ati criticat ca forte straine. Cum credeti ca veti putea colabora cu PE? In momentul in care discutati in Romania un post de televiziune are emisia suspendata pentru ca a transmis imagini de la protestele din 10 august. Ii transmis domnului Bullmann ca libertatea presei…. Asta ar trebui sa va ingrijoreze doamna premier daca nu ati fi in gandirea ceausista”, a declarat Cristian Preda, europarlamnetar roman.

Realitatea TV trebuie sa-si opreasca emisia obisnuita pentru 10 minute, joi, intre orele 19.00 si 19.10, potrivit unei decizii luate marti de CNA, care a sanctionat postul TV pentru modul in care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: