Dancila trateaza cu aroganta solicitarea CNCD de a da explicatii. Mai mult, ea incearca sa-i initimideze pe oficialii institutiei

politica

Premierul Dancila anunta ca „nu stie” daca va merge in fata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru a da explicatii privind declaratiile sale jignitoare la adresa oamenilor care sufera de autism. Ea a spus ca nu a primit invitatie, desi CNCD a anuntat limpede ca a este invitata la audieri pe 20 februarie.

„N-am primit inca o invitatie de la CNCD. Nu stiu daca voi merge, as vrea sa merg. Mi-am cerut scuze public. Vineri, voi avea o intalnire cu asociatiile de parinti pentru a cauta solutii pentru acesti copii si nu numai, si pentru cei cu sindrom Down, dar si alte afectiuni. Nu-mi sta in caracter sa fac astfel de lucruri, dar pentru ca s-a intamplat, tocmai de aceea voi avea o intalnire cu acele asociatii”, a declarat Dancila.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a anuntat, saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca a decis sa se autosesizeze cu privire la declaratia premierului Viorica Dancila din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie, care a avut urmatorul continut: “Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta”.

„Consiliul urmeaza sa organizeze audierea doamnei Prim-ministru in data de 20 februarie. In speta, va fi citat la audieri si moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gadea. In urma indeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaratia in speta si comportamentul moderatorului, din perspectiva savarsirii unei posibile fapte de discriminare, prin incalcarea dreptului la demnitate umana a persoanelor cu autism”, se arata in comunicat.

Premierul Viorica Dancila a sustinut joi seara, la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca „si-a parat propria tara” in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari. Premierul i-a catalogat drept „autisti” pe cei care „dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: