„Dancila trebuie sa il demita urgent pe Petre Daea”. Gafa stupefianta a ministrului Agriculturii trebuie sa fie sanctionata

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat joi ca Petre Daea trebuie sa demisioneze din functia de ministru al Agriculturii si sa isi ceara scuze victimelor Holocaustului, in caz contrar PNL solicitand premierului demiterea lui ca urmare a faptului ca acesta a comparat incinerarea porcilor cu ceea ce s-a intamplat la Auschwitz.

„Astazi, la prima ora, ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie sa-si prezinte demisia si sa ceara scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. In caz contrar, o somam pe doamna prim-ministru, Viorica Dancila sa il demita urgent. Comparatia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabila si trebuie sanctionata public imediat”, a scris purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut o comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati, in ultima perioada, din fermele romanesti din cauza pestei porcine.

„Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex-care inseamna 17.000-18.000 de capete. (…) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (…), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3.000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut „, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: