Dancila, trimisa de Dragnea la RTV sa-l atace pe Iohannis inainte de Craciun: „Presedintele m-a jignit”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica seara, ca nu se astepta la atata violenta verbala si ca presedintele Klaus Iohannis sa recurga la jigniri, mai ales in conditiile in care premierul este o femeie.

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica seara, ca nu se astepta la atata violenta verbala si ca presedintele Klaus Iohannis sa recurga la jigniri, mai ales in conditiile in care premierul este o femeie.

Intrebata ce a jignit-o, premierul a spus ca expresiile „femeia aceasta” si „nu stie functionarea statului”.

„Marturisesc ca nu a fost usor sa auzi lucruri pe care nu le stiai despre tine, nu a fost usor sa suporti atacurile la persoana, o plangere pentru inalta tradare. Am demonstrat ca binele invinge raul. Am demonstrat acest lucru, nu singura, am avut alaturi partidul si colegii din Guvernul Romaniei. Personal nu am avut un astfel de moment (in care sa fi fost amenintata -n.r.), dar nu mi-a placut ceea ce am vazut. Cred ca ar trebui sa dam dovada de mai multa maturitate. Au existat intotdeauna ambitii politice, dar anul acesta au depasit limitele. Acum s-a schimbat modul de abordare, vedem violenta verbala, chiar si fizica, iar acest lucru nu este normal. Democratia nu presupune acest lucru”, a declarat Viorica Dancila, la Romania TV, citata de Mediafax.

Premierul l-a criticat pe presedinte pentru maniera in care i s-a adresat.

„A vorbit foarte urat despre o persoana. Cred ca acest lucru nu caracterizeaza poporul roman. Nu ma asteptam din partea presedintelui Romaniei sa jigneasca premierul Romaniei, mai ales ca e o femeie. (…) Nu poti sa vorbesti despre o femeie ca se imbraca intr-un anumit fel, ca se machiaza intr-un anumit fel si sa faci din asta cauza unor atacuri. Nu trebuie sa mai avem politicieni robot, oameni care nu empatizeaza, care nu simt simpatie pentru oameni, oamenii care nu iubesc oamenii. Poate am facut greseli. Mi le-am insusit. Binenteles ca venind dintr-un alt mediu starea mea de emotie, am gresit. Nu este important cand gresesti in exprimare, important este cand gresesti fata de oameni”, a completat Viorica Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: