Dancila, trimisa la plimbare de Klaus Iohannis. Presedintele nu mai pierde vremea cu marioneta lui Liviu Dragnea

politica

Surse citate de Antena 3 si g4media.ro anunta ca Viorica Dancila l-a sunat , marti, pe presedintele Iohannis pentru a afla decizia acestuia in legatura cu remanierea guvernamentala, dar a fost trimisa la plimbare. Presedintele nu a dorit sa vorbeasca cu premierul PSD, transmitand prin Administratia Prezidentiala ca va reveni in cursul acestei zile cu un anunt.

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis face declaratii de presa marti, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat luni, la un post TV, ca ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului daca presedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricai Dancila pentru inlocuirea a trei ministri, inclusiv numirea lui Eugen Nicolicea la Justitie.

”Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere aprobata de Parlament. Asta cu restructurarea e un termen jurnalistic. Remanierea e de doua feluri: o remaniere simpla, post pe post, sau o remaniere care implica modificarea culorii, compozitiei politice a guvernului sau modificarea structurii guvernului, caz in care remanierea intai se aproba de Parlament, abia dupa aia presedintele revocia si numeste pe unii membrii ai guvernuslui”, a declarat la Romania TV senatorul PSD Serban Nicolae.

El a mai spus ca o astfel de varianta va fi adoptata chiar daca presedintele Klaus Iohannis va accepta partial propunerile premierului Viorica Dancila si ca restructurarea Executivului va fi facuta, cel mai probabil, in aceasta saptamana.

”Din ce am stabilit noi astazi (luni – n.r.), cel mai probabil premierul va lua legatura cu presedintele maine (martui-n.r.), sa ne lamurim, ca am luat in calcul ipoteza ca presedintele sa spuna ca nu a luat o decizie, caz in care nu mai stam sa-l asteptam. Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot in Parlament pe aceasta remaniere care sa implice si modificarea structurii guvernului”, a adaugat Nicolae.

Premierul Viorica Dancila a avut luni o intrevedere cu Liviu Dragnea si cu alti lideri ai coalitiei de guvernare, tema discutiilor fiind situatia remanierii si o posibila restructurare guvernamentala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: