politica

Dancila va trebui sa dea explicatii in fata Parlamentului pentru reprimarea brutala a manifestatiei din 10 august: „O provocam sa isi asume adevarul”

PNL a solicitat Biroului permanent al Camerei Deputatilor sa o invite pe premierul Viorica Dancila la explicatii cu privire la protestul din Piata Victoriei din de 10 august, in cadrul „Orei prim-ministrului”, a anuntat, miercuri, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

Titlul temei privind dezbaterea este: “Actiunile de reprimare a protestului pasnic antiguvernamental desfasurat la Bucuresti, Piata Victoriei, in data de 10 august a.c.”

Potrivit solicitarii facute de liderul de grup al deputatilor PNL Raluca Turcan, premierul Viorica Dancila este chemata la explicatii in prima sedinta de plen a Parlamentului din sesiunea de toamna.

“Aceasta sesiune parlamentara este obligatoriu sa inceapa cu audierea primului-ministru la Ora Guvernului in Parlamentul Romaniei. PNL a depus o solicitare in acest sens Biroului Permanent si lui Liviu Dragnea pentru ca Viorica Dancila trebuie sa dea explicatii despre reprimarea protestelor si violentele Jandarmeriei impotriva protestatarilor pasnici din 10 august. O provocam pe dna prim ministru sa vina in fata Parlamentului sa asume, conform Legii raspunderii ministeriale, adevarul. Iar daca citeste textele si minciune altora, sa-si asume acest lucru. Dar, ii atragem atentia ca a minti in plenul Parlamentului este o fapta penala, conform Legii raspunderii ministeriale”, a declarat Raluca Turcan, citata de news.ro.

Liberalii ii reproseaza premierului ca nu a remaniat ministrul de Interne, dar si “contradictiile fatise, flagrante, ale explicatiilor in raport cu Jandarmeria si cu prefectul Capitalei”.

“Premierul Romaniei NU a remaniat-o pe Carmen Dan, ministrul Internelor, in ciuda modului dezastruos in care a gestionat interventia din Piata Victoriei, dar si a contradictiilor fatise, flagrante, a explicatiilor in raport cu Jandarmeria si cu prefectul Capitalei. Premierul Romaniei s-a facut ca nu vede nimic din toate abuzurile impotriva oamenilor fara vina, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, a mai explicat aceasta.

Pe data de 3 mai, Biroul permanent al Camerei Deputatilor a respins cererea USR de a o chema pe premierul Viorica Dancila sa de explicatii in plenul Parlamentului, la “Ora prim-ministrului”, cu privire la ceea ce s-a intamplat in vizita pe care a facut-o in Israel.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

56 de minute ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

2 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

2 ore ago

Puscarie pe viata. O retea de agenti care incerca sa vanda documente ultrasecrete ucrainene rusilor a fost retinuta in regiunea Harkov

O retea de agenti care incerca sa transmita Rusiei documente ultrasecrete de la o uzina…

2 ore ago