Dancila vrea razbunare dupa intalnirea ratata cu Juncker. Premierul a dispus declansarea mai multor anchete

news

Guvernul Romaniei anunta, intr-un comunicat de presa, ca premierul a cerut rapoarte atat din partea Secretariatului General al Guvernului cat si a SPP privind modul in care a fost pregatita intrevederea care ar fi trebuit sa aiba loc, luni, la Aeroportul Baneasa, cu presedintele Comisiei Europene.

„In urma informatiilor aparute in spatiul public in legatura cu organizarea intalnirii programate pentru luni intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, Biroul de presa al Guvernului face urmatoarele precizari:

Premierul Viorica Dancila a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amanuntit cu privire la modul in care Protocolul Guvernului a pregatit si organizat intrevederea stabilita pentru luni, 17 septembrie 2018, intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila.

Totodata, seful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Sova, un raport cu privire la informatiile pe care conducerea Aeroportului Baneasa le-a avut la dispozitie si le-a transmis Guvernului, in legatura cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucuresti delegatia oficiala condusa de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, avand in vedere atributiile si obligatiile Serviciului de Protectie si Paza in ceea ce priveste coordonarea cu celelalte institutii asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiza riguroasa si asupra modului in care a actionat aceasta institutie in pregatirea si desfasurarea intrevederii stabilite pentru luni intre cei doi oficiali.

Institutiile statului au obligatia si responsabilitatea sa se coordoneze in organizarea intalnirilor la nivel inalt, iar astfel de incidente sunt nepermise si sunt de natura sa afecteze imaginea Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari.

Guvernul a sustinut ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului si l-a dus la hotel.

Mai mult despre: ,


Comentarii: