„Dane, cand ne spui si noua ceva despre natura relatiei tale cu generalul de Securitate?” – Patronul inculpat al EVZ este pus la punct, dupa ce a trecut la amenintari virulente

news

Jurnalistul Liviu Avram ii raspunde lui Dan Andronic, dupa ce patronul inculpat penal al EVZ a rabufnit si a trecut la amenintari, in contextul in care intoxicarile sale si asa-zisele dezvaluiri despre arhiva SIPA nu au fost inghitite de o parte a presei.

Liviu Avram il someaza pe Andronic sa spuna public care este natura relatiei sale cu Dan Gheorghe, un ofiter de Securitate caruia Andronic i-a dedicat ode in ziarul pe care-l conduce.

Citeste si: Incoltit dupa intoxicarile legate de SIPA, Andronic trece la amenintari: Atac virulent la adresa lui CTP

„Dan Andronic ii face ‘acoperiti’ pe jurnalistii care nu inghit ca gugustiucii asa-zisele sale dezvaluiri. Si promite o lista a acestora pentru ziua de luni. Pai hai sa vedem daca lista n-ar trebui completata. Si apelam tot la o cronologie, accesibila din surse eminamente publice.

*** 16 noiembrie 2011 – Dan Adronic devine patron la Evenimentul Zilei (dar, conform Pagina de Media, transferul actiunilor va fi operat la Registrul Comertului in martie 2013). La acea vreme, Andronic era deja director editorial al ziarului.

*** 21 noiembrie 2011 – Moare un anume Dan Gheorghe, director general la Niro Impex SRL. Evenimentul Zilei publica stirea si biografia decedatului.

*** 24 noiembrie 2011 – Dan Andronic trimite 2 (doi) ziaristi veterani si experimentati sa faca un reportaj de la funeraliile lui Dan Gheorghe, savarsite in Bolintin Vale. Textul publicat este atat de laudativ, incat pana si raposatul pare sa fi rosit un pic.

Din biografia publicata de EvZ, aflam ca Dan Gheorghe a fost un general de Securitate, plimbat dupa Revolutie prin SIE, Doi si-un sfert, SRI etc. In 2003, a fost adjunct al directorului SIPA, de unde a plecat ca urmare a desfiintarii serviciului, in 2005. S-a angajat imediat la Niro.

Si acum intrebarea (insinuanta, asa cum ii place lui Dan Andronic): Dane, cand ne spui si noua ceva despre natura si vechimea relatiei tale cu generalul Dan Gheorge? Oare Arhiva SIPA o avea ceva de zis despre chestia asta?

PS 1: Sa va explic, totusi, cum am ajuns aici. Atunci, in 2011, tin minte ca am ridicat o spranceana cand am vazut reportajul lacrimogen: ce naiba i-o fi apucat pe astia de la EvZ sa scrie asa ceva despre un cvasi-necunoscut?

Uitasem de episod, cand zilele trecute il aud pe insusi Dan Andronic, la un post de radio sau de televiziune, mentionand numele lui Dan Gheorghe in contextul scandalului SIPA. Mi-am amintit episodul cu inmormantarea si restul a facut Goagal : ) … De ce am facut asta? Pentru ca detest sa fiu luat de fraier si dupa ce m-am prins.

PS 2: Iata numele (doi fosti premieri si un fost presedinte) pe care Dan Adronic cica nu vrea sa le dezvaluie: Radu Vasile (deconspirat de Emil Constantinescu), Victor Ponta (pseudo-deconspirat de catre Traian Basescu) si insusi Traian Basescu (pseudo-deconspirat de Mugur Ciuvica). Toate sunt informatii publice”, scrie Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: