Danemarca, masura fara precedent. Niciun strain nu mai poate sa intre in tara fara un „motiv serios”

externe

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a anuntat vineri seara ca strainii nu vor mai putea sa intre in aceasta tara daca nu au un „motiv credibil”. Este o miscare fara precedent in vremuri de pace, noteaza The Guardian.

Restrictiile vor intra in vigoare de sambata, de la ora 11 GMT, si vor fi in vigoare pana la data de 13 aprilie, cel putin.

Astfel, toti turistii sau vizitatorii sau cetatenii strani care nu pot sa demonstreze ca au un motiv serios sa intre in tara vor fi blocati la granita.

Cetatenii danezi si cei straini care lucreaza in Danemarca vor putea in continuare sa intre si sa iasa din tara in voie.

In Danemarca s-au inregistrat pana acum 801 cazuri de coronavirus.

De asemenea, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anuntat vineri seara ca de duminica niciun cetatean strain nu mai are voie sa intre in tara.

In plus, cetatenii polonezi care se intorc in tara vor intra obligatoriu intr-o carantina de 14 zile.

„Statul nu isi va abandona cetacenii. Insa, in actualele conditii, nu ne putem permite sa mai tinem granitele deschise”, a spus premierul, citat de The Guardian.

Premierul a mai mentionat ca restaurantele, barurile si cazinourile vor fi inchise, iar in mall-uri vor fi inchise anumite magazine.

Polonia a inregistrat 68 de cazuri de coronavirus, mai putine decat Romania. In Romania, vineri seara, se inregistrau 82 de cazuri.

Mai mult despre:


Comentarii: