Danemarca vrea sa-i puna, cat mai repede, pe refugiati la MUNCA: „Vom face economii”

externe

Premierul danez a declarat ca refugiatii ar trebui sa isi gaseasca un loc de munca cat mai repede, integrarea lor in campul muncii scutind statul de cheltuieli in plus.

Integrarea refugiatilor in campul muncii va fi in centrul discutiilor tripartite dintre guvern, sindicate si asociatiile patronale, noteaza The Local.

Premierul Lars Lokke Rasmussen a spus ca vrea sa imbunatateasca conditiile de integrare a refugiatilor in campul muncii. „Acum suntem intr-o situatie de exceptie”, a spus Rasmussen in Parlament, marti. „Daca nu o vom rezolva, se vor inrautati sansele noastre de a face fata altor provocari”, a conchis el.

Acesta a amintit ca se va face o economie de 200 de coroane per cap de locuitor de fiecare data cand un refugiat isi gaseste de lucru si nu va mai avea nevoie de ajutor social din partea statului.

In cazul in care rata de ocupare a refugiatilor nu va fi adusa la nivelul altor imigranti non-occidentali din tara, economia daneza va pierde 2,5 miliarde de coroane (300 de milioane de dolari), in doar cativa ani.

Circa 25.000 de refugiati sunt asteptati sa soseasca in Danemarca in 2016, 17.000 dintre acestia putand fi integrati in cadrul programelor de integrare locale. O masura a guvernului isi propune sa integreze treptat refugiatii in campul muncii, chiar daca acestia nu vor putea initial sa lucreze pe aceleasi coordonate cu ceilalti colegi de munca. Se propune asa-numitul „salariu de ucenic”, care le va permite refugiatilor sa lucreze inainte de a trece examenele de limba daneza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: