Daniel Barbu (ALDE) a demisionat din fruntea Autoritatii Electorale Permanente. Vaneaza un post mai bine platit

politica

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, a demisionat din functie si intentioneaza sa candideze pe listele ALDE la europarlamentare. Barbu este unul dintre politicienii foarte apropiati de liderul formatiunii, Calin Popescu-Tariceanu.

„Vineri mi-am inaintat demisia de la AEP, urmand sa mai raman in functie inca doua saptamani. Demisia devine efectiva pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro. Barbu a punctat si faptul ca isi doreste un loc cat mai bun pe lista, dar ca partidul va decide daca va fi in cele din urma candidat.

Ca europarlamentar, Barbu va avea un salariu de peste 7.000 de euro pe luna, iar cazarea si deplasarile ii vor fi decontate.

Citeste si: ALDE pierde un post important pentru ca l-a luat gura pe dinainte pe Tariceanu: „Solicitam public demisia de urgenta a lui Daniel Barbu”

Partidul Pro Romania i-a cerut, sambata, presedintelui AEP demisia din functie, invocand tocmai posibila sa candidatura. Pro Romania il acuza pe Barbu ca incalca principiul impartialitatii si prin participarea lui Barbu la scoala politica de iarna organizata de ALDE, dat fiind ca AEP este institutia care se ocupa cu supravegherea procesului electoral.

Comentarii: