„Daniel Morar, acest ticalos pe care l-am scos din anonimat in 2005-2006. Am fost o mana de oameni care l-am sustinut” – Mesaj dur al unei cunoscute jurnaliste

news

Ondine Ghergut, una dintre cei mai cunoscuti si experimentati jurnalisti de investigatii, posteaza un mesaj foarte dur la adresa judecatorului CCR Daniel Morar, despre care afirma ca l-a „scos din anonimat” in momentul in care a fost propulsat in fruntea DNA.

„Daniel Morar, acest ticalos pe care l-am scos din anonimat in 2005-2006. Am fost o mana de oameni care l-am sustinut, l-am aparat cat a ocupat functia de procuror sef al DNA. Acum, fiind judecator al CCR, e tovarasul infractorilor care l-au maculat ani in sir”, a scris Ghergut pe Facebook.

Ondine Ghergut a lucrat foarte multi ani ca jurnalista de investigatii la Romania libera, unde a publicat sute de articole despre coruptia la nivel inalt.

Recent, si jurnalistul Dan Tapalga si-a manifestat profunda dezamagitre fata de comportamentul lui Morar.

„Foarte utila se dovedeste azi cartea de interviuri facuta in vara lui 2012 cu Daniel Morar. Ironia sortii, titlul cartii era ‘Pretul adevarului. Un procuror in lupta cu sistemul’. Acum cred ca l-as schimba putin, n-a mai ramas decat un procuror in lupta cu adevarul”, a scris Tapalaga pe Facebook.

Daniel Morar este considerat de catre mai multi jurnalisti specializati pe justitie drept conducatorul de facto al Curtii Constitutionale.

CCR decis recent ca faptele de coruptie nu mai constituie amenintari la adresa securitatii nationale, fiind astfel puse in pericol probe care se afla inclusiv in dosarele de coruptie ale lui Liviu Dragnea. Probele au fost obtinute de SRI in baza unor mandate de siguranta nationala.

„Savarsirea unor infractiuni determinate, precum cele de coruptie sau cele contra patrimoniului nu vor putea fi calificate drept amenintare al adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor romani”, spune Curtea Constitutionala a Romaniei in motivarea deciziei din 28 februarie, cand a admis o exceptie de neconstitutionalitate referitoare la Legea nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: