Daniel Zamfir si-a intrat repede in rol dupa ce a trecut la ALDE. Atac stupid impotriva ziarului New York Times

politica

Lupta anticoruptie nu sta intr-o persoana, declara la RFI senatorul Daniel Zamfir, proaspat membru ALDE, dupa demisia din PNL, comentand articolul din New York Times, potrivit caruia lupta anticoruptie din Romania este in pericol, in conditiile revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Daniel Zamfir se intreaba daca „se discuta cumva si despre ultimele achitari.

„Stie New York Times, de exemplu, ca vreo 540 de dosare, daca nu ma insel, au fost ramase acolo nelucrate? Cred ca informatiile care au ajuns la jurnalistii de acolo sunt mult prea putine ca sa poata trage o asemenea concluzie”, declara Daniel Zamfir.

Senatorul spune ca „lupta anticoruptie nu sta intr-o persoana”.

„Lupta anticoruptie sta intr-o institutie. Institutiile pot fi conduse de persoane care pot face greseli, mai mari, mai mici, greseli care ii pot costa. Ca atare, lupta anticoruptie trebuie sa continue in Romania ca o lupta anticoruptie dreapta”, a precizat el.

The New York Times avertizeaza intr-un articol publicat duminica pe tema situatiei politice de la Bucuresti, ca lupta anti-coruptie din Romania este in pericol dupa ordinul de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Cotidianul american apreciaza ca PSD foloseste tactici comune in Europa de Est precum promovarea teoriilor conspiratiei, atacuri la adresa omului de afaceri George Soros si portretizarea criticilor sistemului drept simple „marionete” ale unui stat paralel.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: