Danilet anunta o mare victorie contra CSM: „Am castigat procesul, definitiv. CSM m-a suspendat, mi s-au luat dosarele penale, am fost oprit sa mai merg la serviciu si am fost lasat fara niciun fel venituri”

news

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, luni seara, ca a castigat definitiv procesul [pe care l-a intentat CSM dupa ce a fost exclus din magistratura.

β€žDesi solutia nu era definitiva, am fost imediat suspendat din functie: adica mi s-au luat dosarele penale (astfel ca judecata a fost reluata de la zero de alti judecatori), am fost oprit sa mai merg la serviciu si am fost lasat fara niciun fel venituri (desi am o mama si o fiica in intretinere)”, a subliniat Danilet.

β€žπ˜Όπ™’ π™˜π™–π™¨π™©π™žπ™œπ™–π™© π™₯π™§π™€π™˜π™šπ™¨π™ͺ𝙑 π™˜π™ͺ π˜Ύπ™Žπ™ˆ. π™‹π™§π™žπ™’π™ͺ𝙑, π™™π™žπ™£ π™˜π™šπ™‘π™š π™©π™§π™šπ™ž.

Pe data de 13 dec 2021 eram sanctionat de CSM la modul cel mai drastic: pentru doua filmulete ce tin de viata privata postate pe TikTok am fost sanctionat cu EXCLUDEREA. Din cele 6 sanctiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspra. Desi solutia nu era definitiva, am fost imediat suspendat din functie: adica mi s-au luat dosarele penale (astfel ca judecata a fost reluata de la zero de alti judecatori), am fost oprit sa mai merg la serviciu si am fost lasat fara niciun fel venituri (desi am o mama si o fiica in intretinere). Noroc cu bunii mei colegi care au facut, lunar, cheta ca sa ma pot descurca.

Legea spune ca CSM trebuie sa motiveze solutia in mod OBLIGATORIU in 20 de zile. Am primit motivarea dupa…6 luni.

Am declarat recurs, a venit vacanta de vara, apoi in toamna a fost primul termen de judecata cand mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu, iar azi, 12 dec. 2022, s-a judecat definitiv recursul.

Completul de 5 judecatori al ICCJ a decis ca sanctiunea data de CSM este gresita si a schimbat-o in AVERTISMENT, adica cea mai putin severa din cele sase sanctiuni posibile.

Interesant, pe 16 dec. 2022 intra in vigoare o noua lege privind statutul magistratilor: fapte de genul celei comise de mine si pentru care am fost sanctionat, totusi, NU VOR MAI FI ABATERI.

Asadar, am fost suspendat degeaba. Si, totusi, nu pot sa ma intorc la locul de munca, pentru ca intre timp CSM a mai dat doua sanctiuni impotriva mea, tot cu excludere si tot cu suspendare pe parcursul solutionarii recursului. Urmeaza recursurile si acolo, dupa ce CSM mi-a comunicat cu mare intarziere motivarea solutiilor”, a transmis Danilet pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: