Danilet i-a dat clasa lui Bogdan Licu (PSD) in Parlament: „Am terminat Facultatea de Drept cu media 9,82. Unul dintre contracandidati mi-a plagiat una dintre lucrarile stiintifice”

politica

Judecatorul Cristi Danilet a declarat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, ca are 23 de ani de experienta in magistratura si indeplineste criteriile care il recomanda pentru o functie de judecator la Curtea Constitutionala.

„Am terminat Facultatea de Drept la Iasi cu media 9,82 si am obtinut licenta cu media 9,33. Dupa aceea am intrat la primul concurs de admitere in magistratura cu o medie foarte mare, care mi-a permis sa imi exercit functia de judecator la Judecatoria Vatra Dornei, judecatoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj, dupa care am fost detasat la Ministerul Justitiei pentru doi ani, unde am fost consilier al ministrului Justitiei, si alti sase ani am fost ales membru in Consiliul Superior al Magistraturii”, a spus Cristi Danilet, candidat pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, sustinut de USR, informeaza Agerpres.

El a mentionat ca a scris 30 de lucrari stiintifice, publicate in reviste de specialitate, unul dintre criteriile pentru a accede la CCR.

„M-am specializat in drept penal, dreptul contenciosului administrativ si dreptul muncii. De asemenea, am fost si sunt inca formator la Institutul National al Magistraturii si am fost cadru didactic preparator, respectiv cadru didactic asociat la trei universitati din tara si am participat la mai multe manifestari stiintifice”, a adaugat Danilet.

In finalul interventiei sale, Cristi Danilet a sustinut ca „unul dintre contracandidati i-a plagiat una dintre lucrarile stiintifice”. „Nu ridicati plagiatul la nivel de valoare constitutionala”, le-a transmis el parlamentarilor, referindu-se la Bogdan Licu.

Cristi Danilet este propus de USR pentru a ocupa o functie de judecator la CCR.

La randul sau, procurorul Bogdan Licu s-a declarat pregatit sa preia acest mandat.

„Vreau sa va spun tuturor ca este o onoare pentru mine sa fiu aici, in fata dumneavoastra. Despre mine pot sa va spun ca sunt magistrat, am o vechime de peste 25 de ani in magistratura, am parcurs aproape toate etapele profesionale in cadrul Ministerului Public, de la procuror cu functie de executie pana la prim-adjunct al procurorului general. In doua situatii am fost si procuror general interimar, in anul 2016 pentru trei luni si in anul 2019 pentru 10 luni. Am fost si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, vicepresedinte la CSM si sunt pregatit sa preiau mandatul de judecator la Curtea Constitutionala”, a afirmat Licu.

El a adaugat ca in cazul in care va ajunge judecator la CCR va face ceea ce a facut si ca magistrat si anume va apara ordinea de drept, va apara drepturile si libertatile cetatenilor, va apara Constitutia si valorile nationale ale Romaniei, dar si valorile europene.

Prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu este propus de PSD pentru a ocupa o functie de judecator al CCR.

Camera Deputatilor va desemna un judecator la Curtea Constitutionala in conditiile in care mandatul actualului presedinte al CCR, Valer Dorneanu, expira in luna iunie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: