news

Danilet plateste si acum pentru ca sugerat Armatei sa apere democratia de atacurile Regimului Dragnea. Cariera sa este grav afectata

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj a fost sanctionat disciplinar in anul 2019 pentru un mesaj postat pe Facebook.

Instanta suprema a respins contestatia facuta de Danilet impotriva deciziei din 7 mai 2019 luata de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, prin care magistratul a fost sanctionat cu o diminuare de 5% din indemnizatie, pe o perioada de 2 luni, pentru incalcarea unui articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Ca urmare a sanctionarii disciplinare, judecatorul nu va putea promova la instante superioare sau in functii de conducere timp de trei ani.

Cristi Danilet a fost cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara in legatura cu un mesaj pe care l-a postat pe pagina de Facebook, in data de 9 ianuarie 2019.

„Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a ‘abuzurilor institutiilor de forta’. Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata? Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora ‘Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (…) a democratiei constitutionale’? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind … democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi … constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor”, scria Danilet.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

2 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

11 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

10 ore ago

Protest la Ierusalim: Colonistii israelieni cer inchiderea UNRWA

Zeci de colonisti israelieni si activisti de dreapta au protestat la Ierusalim, blocand din nou…

10 ore ago