Danilet sterge pe jos cu politrucul Tudorel Toader: „Pentru asemenea afirmatii, un student in anul 3 la Drept ar pica imediat examenul de procedura penala”

news

Judecatorul Cristi Danilet sanctioneaza dur declaratiile ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care repeta intocmai acuzatiile la adresa DNA lansate la Antena 3 si RTV de propagandistii PSD. Danilet spune ca pentrui asemenea afirmatii „un student in anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedura penala”.

“’Ar trebui sa nu mai avem nevinovati arestati, trimisi in judecata, eventual urmariti penal si, de asemenea, sa nu mai avem vinovati care sa fie neurmariti penal’ – pentru o asemenea afirmatie un student in anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedura penala.

Astfel: orice arestat este nevinovat, caci motivele de arestare preventiva sunt altele decat cele de condamnare; orice trimis in judecata este nevinovat pana la sfarsitul procesului; intotdeauna vor fi vinovati netrimisi in judecata, cat timp exista cazuri neraportate sau care nu pot fi probate.

In fine, afirmatia de mai sus este cu atat mai grava cu cat ea este facuta in plina procedura de selectare a unui procuror sef: asta pentru ca vinovatia o stabileste un judecator, intotdeauna si in orice stat, nicidecum un procuror”, a scris Danilet pe Facebook.

Legat de responsabilitatile procurorului sef al DNA, Tudorel Toader a spus, marti, ca acesta trebuie sa sporeasca increderea oamenilor in actul de justitie si sa nu mai existe oameni nevinovati care sa fie arestati.

„Viitorul procuror-sef al DNA trebuie sa imbunatateasca activitatea DNA, sa creasca increderea in actul de justitie, sa nu mai avem nevinovati arestati, trimisi in judecata, sa nu mai avem vinovati care sa nu fie trimisi in judecata. Ceea ce spuneam eu in raportul de 20 de puncte (de evaluare a activitatii fostului procuror-sef al DNA) nu s-a intamplat sub fosta conducere a DNA”, a adaugat Tudorel Toader.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-a incheiat luni la 17.30.

Pentru ocuparea acestei functii s-au inscris patru candidati – Florentina Mirica, sefa Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, care a instrumentat unul dintre dosarele fostului vicepremier Gabriel Oprea, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, Elena Grecu, sef al Sectiei judiciare penale a DNA, si procurorul Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General. Toate candidaturile au fost depuse in cursul acestei zile.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: