Dansatoarele de striptease au protestat fata de inchiderea cluburilor

externe

Dansatoarele de striptease din New Orleans au organizat un mars pe strazile din centrul orasului joi, pentru a protesta fata de inchiderea cluburilor locale, informeaza AFP.

Opt cluburi de striptease de pe Bourbon Street si strazile adiacente din Cartierul Francez – Le Vieux Carre – au fost inchise in aceasta saptamana pentru prostitutie si trafic de droguri, intr-o perioada in care metropola din statul american Louisiana se pregateste pentru celebrul sau carnaval Mardi Gras.

Unele cluburi au fost redeschise ulterior, insa cateva sute de dansatoare de striptease, angajati ai cluburilor si simpatizanti ai acestui sector de divertisment au defilat prin centrul orasului scandand lozinci, precum „trupul meu nu este ilegal” sau „drepturile dansatoarelor de striptease sunt drepturi ale omului”.

Manifestantii se tem ca isi vor pierde locurile de munca in urma inchiderii acelor cluburi si ca autoritatile locale incearca sa ofere o dimensiune familiala cartierului istoric Le Vieux Carre din centrul orasului.

„Protestam pentru ca se incearca sa se inchida cele mai multe cluburi de pe Bourbon Street pentru a face din aceasta zona un fel de port de croaziera in stilul parcurilor Disneyland”, a declarat una dintre stripteuzele prezente la protest, Emily Hernandez.

Un alt protestatar purta o pancarta pe care era scris mesajul „Bourbon Street, nu Sesame Street”, care facea trimitere la o populara emisiune de televiziune pentru copii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: