Darius Valcov a fost dat afara din Guvern. Viorica Dancila incearca sa convinga Bruxelles-ul sa ierte PSD-ul

politica

Postul de propaganda al PSD, Romania TV, anunta ca  Darius Valcov, consilierul premierului pe probleme economice, si-a depus demisia din Guvern in urma unei discutii cu Dancila. Valcov este autorul celebrului „program de guvernare” al PSD si promotorul „orodnantei lacomiei”. A fost omul de baza al lui Dragnea in Guvern.

Dancila urmeaza sa ajunga luni dupa-amiaza la Bruxelles unde se va intalni cu liderii socialistilor europeni, sperand sa-i convinga sa nu excluda PSD din PES.

Inca de saptamana trecuta Viorica Dancila a anuntat ca va merge la Bruxelles pentru a avea discutii cu Frans Timmermans si cu Serghei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni. Premierul a precizat ca le va transmite ca PSD vrea sa ramana in PES insa nu se va ruga de acestia.

„Au fost semnale de la Bruxelles legate de justitie. Multe dintre ele, asa cum am spus dezinformari legate de Guvern. Au fost colegi care m-au intrebat ce OUG ati dat pe justitie. Am spus nu, noi nu am dat. «Dar am primit foarte multe informatii ca ati dat ordonante pe justitie». Noi vrem sa ramanem in grupul S&D dar nu ne vom duce sa ne rugam. Eu cred ca e interesul si socialistilor europeni sa aiba un numar mai mare de deputati. Vom discuta deschis, dar in acelasi timp voi reprezenta cu demnitate Romania si in calitate de premier si presedinte PSD. Nu ne ducem sa ne rugam va rog sa nu ne excludeti. Semnale pentru PSD sunt pozitive de fapt. Voi merge sa am aceste discutii la Bruxelles atat cu dl Timmermans, cat si cu Serghei Stanishev si cu omologii mei premieurl Spaniei, Maltei sau Portugaliei”, a declarat Dancila.

Reactia presedintelui interimar al PSD vine in contextul in care la inceputul lunii aprilie Serghei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni a afirmat ca PSE ingheata relatiile cu PSD pana la discutarea statului de membru al PSE in iunie, luandu-se in calcul excluderea PSD daca Guvernul nu clarifica angajamentul pentru statul de drept si daca nu va urma recomandarilor CE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: