Darius Valcov respira usurat. CCR, a cincea amanare in cazul completurilor de trei. Verdictul va fi luat cu ajutorul lui Deliorga si Gheorghe Stan

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, miercuri, pentru 3 iulie, luarea unei decizii asupra sesizarii lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in judecarea faptelor de coruptie. Noua data pentru decizia CCR este 3 iulie, termen pana la care CCR va avea o noua componenta, iar discutiile ar putea fi chiar reluate de la zero.

Este pentru a cincea oara cand CCR amana aceasta cauza. Noua componenta a CCR ii va include pe Cristian Deliorga si Gheorghe Stan, impusi de PSD.

Pronuntarea a mai fost amanata si in sedinta din 20 mai.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat in dezbatere sesizarea formulata de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, context in care acesta afirma ca ICCJ a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In replica, presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, declara ca Florin Iordache a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate. Anterior, ea preciza ca in ultimii 15 ani au fost solutionate de Instanta suprema 170 de dosare care intra sub incidenta legii privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Pe 25 martie, Florin Iordache anunta ca a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: