Date oficiale: 34 de oameni au fost raniti in urma interventiei brutale a jandarmilor. La Antena 3 ploua cu dezinformari

news

La mitingul din Piata Victoriei au existat imbranceli intre manifestanti si fortele de ordine pe parcursul a zeci de minute. Jandarmii au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare deoarece protestatarii au incercat sa ocupe spatiul din fata Guvernului si au fortat gardurile, aruncand in acelasi timp si cu sticle si alte obiecte catre fortele de ordine. 36 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa incidente, precizeaza Mediafax.

36 de persoane, printre care doi jandarmi, au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa incidentele din Piata Victoriei, anunta reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov. Doar doua persoane au dorit transportul la spital.

Echipajele de prim ajutor au acordat ingrijiri medicale unui numar de 36 de persoane, dupa violentele de la protestul din Piata Victoriei.

Printre cei care au avut nevoie de paramedici se numara si doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractura la degetul mainii drepte, care a fost transportat la spital, si unul cu escoriatii la o mana, dar care a refuzat transportul la spital.

Cele mai frecvente acuze ale persoanelor care au fost in grija pompierilor SMURD au fost lipotimiile si iritatii ale ochilor sau iritatii de cai aeriene, precizeaza reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

In total, doua persoane au vrut sa fie transportate la spitale, pentru investigatii.

Pentru cateva zeci de minute, au existat imbranceli intre manifestanti si fortele de ordine. Pentru ca protestatarii au incercat sa ocupe spatiul din fata Guvernului si au fortat gardurile, aruncand in acelasi timp si cu sticle si alte obiecte catre jandarmi, acestia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti precizeaza ca fortele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare in momentul in care protestatarii din Piata Victoriei au inceput sa arunce in agenti cu obiecte contondente. Acestia mai spun ca nu s-a dat un ordin pentru spray-uri.

Antena 3 difuzeaza constant mesaje manipulatoare, prin care se sugereaza ca actiunile violente sunt puse la cale de membri ai PNL si USR.

Comentarii: