Date OFICIALE care spulbera minciunile lui Ponta si ale PSD. Cu cat a CRESCUT economia Romaniei in 2016 fata de 2015

politica

economie, pib, crestere

Economia romaneasca a crescut in trimestrul al doilea din acest an cu 6% fata de aceeasi perioada din 2015, iar fata de trimestrul anterior cu 1,5%, pastrand ritmul din T1, astfel ca a ajuns la un avans pe primele sase luni de 5,2%, arata primele estimari publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Produsul intern brut a crescut cu 5,2%, pe serie bruta, si cu 5% pe seria ajustata sezonier in semestrul I 2016 comparativ cu perioada similara a anului trecut, dupa ce, in trimestrul doi, avansul PIB a fost de 1,5% fata de trimestrul 1 si de 6% fata de trimestrul 2 din 2015, potrivit estimarilor semnal publicate vineri de Institutul National de Statistica, citate de Romania TV.

Pe serie ajustata sezonier, cresterea PIB in T2 a fost de 5,9% fata de T2 2015.

In primul trimestru al acestui an, PIB a crescut cu 4,3% fata de primele trei luni ale anului trecut si cu 1,6% fata de trimestrul anterior.

In previziunile economice de primavara publicate la inceputul lunii mai de Comisia Europeana, Executivul comunitar estimeaza ca economia romaneasca va inregistra o crestere de 4,2% in 2016, sustinuta de o cerere interna robusta, urmand ca in 2017 ritmul de crestere sa incetineasca la 3,7%.

Fostul premier Victor Ponta a acuzat deseori Guivernul Ciolos de „prostie” si „incompetenta”, sustinand ca nu au deloc rezultate.

„Poate fi cel mult o dezamagire pentru cei care au crezut ca ‘vin tehnocratii care nu vorbesc, dar fac treaba buna’! S-a dus si iluzia asta, a fost o alta manipulare din pacate! Ceea ce ramane insa dupa vorbe (mai insultatoare si agresive deja decat standardul folosit de cei aflati in politica) este lipsa totala de rezultate si de realism!”, scria Ponta recent pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: