Date spectaculoase din Raportul 10 August. Acest oficial din MAI l-a informat permanent pe Dragnea ce se intampla in Piata Victoriei

news

Surse judiciare au dezvaluit pentru jurnalistii de la hotnews.ro ca informatiile despre ceea ce se intampla in timpul manifestatiei din 10 august 2018 din Piata Victoriei si despre interventia jandarmilor ajungeau la fostul lider al PSD prin subsecretarul de stat Mihai Valeriu, care facea naveta pe motocicleta intre Piata Victoriei si Ministerul de Interne.

Mihai Valeriu il tinea la curent cu tot ce se intampla pe fostul secretar de stat in Secretariatul Geral al Guvernului Adrian Mladinoiu, fost sofer al lui Dragnea. La randul lui, acesta ii transmitea informatiile lui Dragnea, aflat la o petrecere la Scrovistea, mai spun sursele citate.

Adrian Mladinoiu este acum presedinte esecutiv al PSD Cluj.

Raportul desecretizat joi si predat DIICOT arata ca interventia din Piata Victoriei a fost coordonata de catre fostul ministru de Interne Carmen Dan, care era atunci in concediu, si nu de secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin, aflat in acea perioada la comanda ministerului. Ea a venit la biroul de la ministerul de Interne si a preluat comanda operatiunilor in jurul orei 12.00, arata Raportul privind interventia in forta a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018.

„Pentru ancheta este esential acest raport, pentru ca era foarte important sa se stabileasca cine a avut comanda operatiunii si ultimul cuvant si sa se demonstreze ca fostul ministru Dan a fost coordonatorul operatiunii, si nu o secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin”, afirma sursele citate.

De asemenea, surse oficiale spun ca raportul contine date de la codurile persoanelor responsabile pentru interventie, care vorbeau pe anumite statii, pana la anumite miscari de personal.

Unul dintre pionii importanti din Piata Victoriei a fost in acea seara subsecretarul de stat pentru ordine si siguranta publica din Ministerul de Interne Mihai Valeriu, care facea naveta pe motocicleta intre Piata Victoriei si MAI. De la acesta, informatiile ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mladinoiu, fost secretar de stat in SGG si fost sofer si bodyguard al lui Dragnea, au declarat sursele citate.

Surse judiciare spun ca exista suspiciuni ca o parte dintre filmarile cu interventia jandarmilor nu ar fi ajuns la anchetatori, fiind „stopate pe traseu”. „Nu este exclus ca peste 4-5 ani sa mai apara vreo filmare, asa cum s-a intamplat in cazul Colectiv. Dar nimic nu se pierde”, au adaugat sursele citate.

Mihai Valeriu va fi dat afara de Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat joi ca subsecretarul de stat Mihai Valeriu va fi demis, avand in vedere implicarea sa in represiunea din 10 august 2018. Surse judiciare au dezvaluit ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a transmis ordinele de interventie in forta prin intermediul lui Valeriu.

„Mihai Valeriu a venit aici pe pile si pe si relatii de la o sectie de politie din Bucuresti. Am acum motivul oficial sa il trimit de unde a venit, sef de birou intr-o sectie de politie. Daca DIICOT decide ca este un culpa penala, atunci nu mai are nici ce cauta in politie”, a anunta Vela la Digi24.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: