Datorita „urletului public”, Traian Basescu si-a schimbat atitudinea fata de Laura Codruta Kovesi: „Cand vezi toti propagandistii tipand ‘Sa plece Kovesi'”

politica

Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, sustine ca daca ar mai detine functia de sef de stat nu ar revoca-o pe Laura-Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, din cauza „urletului public”, dar i-ar cere, pana la finalul mandatului, sa faca ordine in institutie.

„Eu daca as fi presedinte nu as revoca-o, din cauza urletului public in primul rand. Cand vezi (…) toti propagandistii, cei care au fost dintotdeauna impotriva Justitiei, ii vezi tipand ‘Sa plece Kovesi’… Eu daca as fi presedinte nu as revoca-o acum, as lasa-o sa-si duca mandatul, dar as obliga-o sa treaca la o cernere a gunoiului pe care il are in DNA, pentru ca macar atat poate sa faca pana la anul cand i se termina mandatul. Sa cearna de Negulesti. Eu va spun in mod cert ca nu numai Sectia de la Ploiesti este una care falsifica dosare. Are si scriitori de editoriale in DNA central, Bulancea fiind un mare scriitor de editoriale si pe urma, cand se duce la instanta la care trebuie sa ajunga, Bulancea obtine condamnari fara probe, dar pe editoriale bine scrise. Are Negulesti si pe la Brasov, la Bihor, la Cluj. (…) Convingerea mea este ca doamna Kovesi le vede, dar nu vrea sa le recunoasca. Ea trebuie adusa de presedinte intr-o discutie la stadiul la care sa spuna ‘Fata draga, ai probleme in institutie, apuca-te si fa curatenie. Fa un sistem de testare. Fa ceva'”, a afirmat Basescu, duminica, la RTV.

Basescu a mai spus ca e convins ca Iohannis vede problemele din DNA. „Sunt convins ca le vede”, a punctat el.

„Stiti care e cel mai mare rau acum pentru justitia din Romania? Este sa ascundem mizeria sub pres. Parca la judecatori se simte un vant asa de deschidere: ‘Hai sa ne uitam in ograda noastra putin’, dar si procurorii trebuie sa faca acelasi lucru”, a adaugat fostul sef de stat.

Intrebat daca crede ca Iohannis o va revoca pe Kovesi, Basescu a spus: „Eu cred ca nu o s-o revoce”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: