„Daune colaterale”. 9 MORTI dupa ce SUA au bombardat, din greseala, un SPITAL in Afganistan – VIDEO

externe

Cel putin noua angajati ai organizatiei Medici fara Frontiere au fost ucisi si 37 de persoane au fost grav ranite dupa ce clinica ONG-ului din orasul afgan Kunduz a fost lovita de un bombardament ce ar fi avut loc in timpul unui raid american, potrivit unui nou bilant preluat de AFP.

Bilantul, care anterior indica trei morti, ar putea creste, intrucat ‘numerosi pacienti si membri ai personalului lipsesc inca de la apel’, a precizat organizatia. In momentul bombardamentului, in clinica se aflau 105 pacienti si 80 de membri ai personalului medical, afgani si straini.

Organizatia Medici fara Frontiere a indicat ca spitalul a continuat sa fie bombardat ‘timp de mai mult de 30 de minute’ si dupa ce a avertizat armatele americana si afgana ca centrul sau medical a fost lovit in timpul noptii de un bombardament.

Organizatia cere ‘sa se faca rapid lumina’ in legatura cu acest atac, mentioneaza Agerpres.

Statele Unite au confirmat ca au efectuat un raid aerian in cursul noptii, la ora 2.15. „Bombardamentul a vizat persoane care amenintau fortele coalitiei. Este posibil ca raidul sa fi provocat daune colaterale la o unitate medicala”, a declarat colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant militar american, precizand ca a fost declansata o investigatie in acest caz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: