politica

De 10 August, Rares Bogdan se plange ca l-a invins „sistemul”: „Eu chiar credeam in democratie si stat de drept. Visez la dreptate”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a postat, de 10 august, un mesaj pe Facebook in care isi manifesta „amaraciunea si dezamagirea” si se plange ca „o parte a sistemului se protejeaza pe sine”. Bogdan a blocat posibilitatea ca utilizatorii de Facebook sa posteze si comentarii la ce a scris el.

„10 August necajit, dupa 4 ani. Amaraciune, dezamagire si multe intrebari. Cine-ar fi crezut ca este atat de greu sa schimbi naravurile dintr-o tara unde sistemul a creat categorii de neatins? Eu, nu. Eu chiar credeam in democratie si stat de drept. Mai cred si acum, dar stiu ca e cumplit de greu. Si de nedrept.

Acum 4 ani eram bucuros ca sunt contemporan cu dovada vie ca tara, prin oamenii ei minunati, are anticorpi la ticalosie, ipocrizie, coruptie. Eram convins ca dupa esecuri tulburatoare, scandaloase, precum dosarul Revolutiei sau al Mineriadei, Justitia va oferi publicului satisfactia de a vedea pedepsiti vinovatii pentru acele abuzuri evidente.

Cata naivitate… o parte a sistemului se protejeaza pe sine, iar oamenii mai viseaza, uneori, la dreptate. Ma numar printre ei. Dar cred ca nu trebuie sa abandonam speranta. Remember? ‘The day we give in is the day we die’…”,  a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciuca a transmis, miercuri, la patru ani de la protestele din 10 august 2018, ca cei vinovati de exces sau abuz in exercitarea atributiilor trebuie sa fie trasi la raspundere, in conformitate cu prevederile legale.

„Sunt patru ani de la protestul din 10 august, in care oameni nevinovati au cazut victime unor violente nejustificate. Vreau sa dau garantia si sa asigur ca actuala coalitie de guvernare garanteaza dreptul la libera exprimare si ca niciodata nu vom permite ca astfel de proteste sa degenereze in violente. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului ca vom pune la dispozitia justitiei tot ceea ce este necesar astfel incat dosarul de investigare a celor intamplate sa poata fi dus la capat. Astfel, cei care sunt vinovati de evenimentele petrecute in urma cu patru ani sa raspunda in fata legii”, a spus Ciuca in debutul sedintei de guvern.

El a subliniat ca Jandarmeria reprezinta o institutie fundamentala in arhitectura statului si are menirea principala sa asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranta cetateanului.

„Cei care se fac vinovati de exces sau abuz in exercitarea atributiilor functionale trebuie sa fie trasi la raspundere, in conformitate cu prevederile legale”, a adaugat Ciuca.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

31 de minute ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

40 de minute ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

2 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

O oră ago