”De-acum ne putem astepta la represalii fizice”. Cartarescu, perspectiva neagra asupra viitorului Romaniei

news

Scriitorul Mircea Cartarescu atrage atentia ca evenimentele evolueaza rapid spre o cale fara intoarcere si consecintele pentru Romania ar putea fi tragice in sensul cel mai concret al cuvantului. El spune ca nicicand primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: ”Desteapta-te, romane!”

”Pe 22 iunie PSD a trecut de linia rosie. El a-ncetat sa mai fie un partid normal care duce o politica normala, devenind un posibil grup de asalt in slujba unui potential dictator. E extrem de ingrijorator limbajul folosit de Liviu Dragnea si de cei din jurul sau, pentru ca sugereaza o politica de forta care vizeaza oamenii”, a scris Mircea Cartarescu duminica pe pagina sa de Facebook.

Scriitorul considera ca ”de-acum ne putem astepta la represalii fizice impotriva personalitatilor oponente si a protestatarilor, ca si la o guvernare discretionara, prin dictat”.

”Evenimentele evolueaza rapid spre o cale fara intoarcere si consecintele pentru Romania ar putea fi tragice in sensul cel mai concret al cuvantului. Sper intr-un miracol de ultima clipa care sa evite inimaginabilul. Nicicand primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: «Desteapta-te, romane!»”, afirma Cartarescu.

Un protest intitulat ”Cod rosu de OUG” este anuntat pentru duminica seara in Piata Victoriei, peste cinci mii de persoane aratandu-se interesate de evenimentul creat pe Facebook. Si in mai multe judete din tara comunitatile de protestatari au anuntat manifestari similare.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, in prima instanta, la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reactie dupa condamnarea sa la trei ani si jumatate de inchisoare, el spunand vineri seara dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului ca ceea ce s-a intamplat ieri la instanta suprema a fost „o executie in masa”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anuntat ca ramane in fruntea PSD, a Camerei Deputatilor si a coalitiei de guvernare si ca va merge ”pana la capat”, ca social-democratii au gresit ca au avut o atitudine procedural corecta in Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi si mai radicala” cu ceea ce vor sa faca.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de romani care stau in puscarie pe un articol neconstitutional”.

„Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonti, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si impreuna cu colegii mei le vom duce la capat”, a avertizat Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: